Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

Βαρουφάκης: Η διάλυση των Σκοπίων οδηγεί στη Μεγάλη Αλβανία!

Σκόπια.
«Η διάλυση του κράτους των Σκοπίων,  θα οδηγήσει σε μια Μεγάλη Αλβανία. Αυτό είπε ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, Γιάνης Βαρουφάκης , όπως δημοσιεύει το σλαβικό Info Max.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης τ νέου κόμματος «Κίνημα για τη Δημοκρατία στην Ευρώπη 2025» ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι η διαφωνία του ονόματος μεταξύ Σκοπίων και Ελλάδας σχετίζεται με τη Μεγάλη Αλβανία.
«Πρέπει να καταλάβουμε ότι η μεγαλύτερη απειλή από τον γείτονά μας δεν είναι οι διαδηλώσεις για τον Μέγα Αλέξανδρο, αλλά η ίδια η κατάρρευση του κράτους», τόνισε ο Βαρουφάκης.
Ο ίδιος διευκρίνισε ότι υπάρχουν ένοπλοι Αλβανοί στο Τέτοβο,οι οποίοι είναι έτοιμοι να χωρίσουν το κράτος των Σκοπίων με τη λογική της Μεγάλης Αλβανίας. Αυτό, σύμφωνα με τον Έλληνα πολιτικό, θα αποτελούσε απειλή για τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας, σημειώνει το δημοσίευμα.
Η πρωτοβουλία του κόμματος επεκτείνεται μέσω της εκστρατείας  ‘DiEM25’ (Δημοκρατία στην Ευρώπη 2025), την οποία ο Βαρουφάκης ίδρυσε τον Φεβρουάριο του 2016,προκειμένου να αμφισβητήσει τις εκλογές της ΕΕ.

Έχει κάνει παρουσίες σε επτά ευρωπαϊκές χώρες καλώντας τα μέλη της DiEM25’ σε «υπεύθυνη ανυπακοή», ενώ πιέζει για μια νέα συμφωνία στην ήπειρο και εξακολουθεί να αγωνίζεται για τις συνέπειες της παγκόσμιας κρίσης του 2008.
Ο Βαρουφάκης, οικονομολόγος, ήταν ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών που τον Ιανουάριο –Ιούνιο του 2015 κατά τη διάρκεια της δραματικής περιόδου του χρέους στην Ευρωζώνη, όπου το αριστερό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε την εξουσία, είχε αναδειχθεί ένας από τους πιο αυστηρούς επικριτές της ΕΕ.
Χρησιμοποιώντας την εξάμηνη θητεία του στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για τη λήψη οικονομικών αποφάσεων της Ευρώπης για την Ελλάδα,  επέκρινε συνεχώς την έλλειψη ‘πραγματικών δημοκρατικών διαδικασιών». Υποστηρίζει ότι η Ένωση δεν είναι ώριμη για μια κρίση, καθώς η οικονομική  αρχιτεκτονική της είναι ανεπαρκής.
Ο Βαρουφάκης είχε καθορίσει- συνεχίζει το δημοσίευμα- ότι η Ελλάδα ζούσε ως «αποικία χρέους».
«Οι νέοι μας πρέπει να μάθουν να ζουν με 400 ευρώ το μήνα ή να μεταναστεύσουν. Δεν θα επαναπατρισθούν γιατί οι πιστωτές δεν υπόσχονται καμία ανακούφιση στο χρέος».
Παρά το γεγονός ότι ο Βαρουφάκης, έχει μια εικόνα ενός ροκ σταρ στην Ευρώπη, είναι μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα στην Ελλάδα, όπου πολλοί τον κατηγορούν για τους χειρισμούς του στις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ για τη μεγάλη τιμή που η χώρα έπρεπε να πληρώσει για το τρίτο πακέτο διάσωσης των 86 δισεκατομμυρίων ευρώ.
(Στοιχεία από infomax.mk)
--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου