Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Τσίπρα – Μητσοτάκη – «Πυρετός» διαβουλεύσεων.

Ολοκληρώθηκε συνάντηση Τσίπρα – Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.
Η συνάντηση κράτησε 45 λεπτά και απερχόμενος ο κ. Μητσοτάκης δεν έκανε καμία δήλωση, αλλά συνεργάτες του είπαν πως θα κάνει δηλώσεις από το γραφείο του στη Βουλή.
Η συνάντηση έγινε μετά από πρόσκληση που απηύθυνε ο κ. Τσίπρας στους πολιτκούς αρχηγούς για να τους ενημερώσει κατ” ιδίαν για το Σκοπιανό και συγκεκριμένα για όσα συζητήθηκαν με τον κ. Ζάεφ στο Νταβός.

Στον απόηχο της συνάντησης που είχε ο πρωθυπουργός με τον Σκοπιανό ομόλογό του, Ζόραν Ζάεφ, στο Νταβός, την Παρασκευή ενημέρωσε τον Πάνο Καμμένο και συγκάλεσε μίνι υπουργικό συμβούλιο, ενώ στη συνέχεια ενημέρωσε τον Προκόπη Παυλόπουλο και σήμερα θα ακολουθήσουν οι συναντήσεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, την Φώφη Γεννηματά, τον Δημήτρη Κουτσούμπα, τον Σταύρο Θεοδωράκη και τον Βασίλη Λεβέντη.
«Είναι αργά για ουσιαστική ενημέρωση», ήταν η πρώτη αντίδραση της ΝΔ αναφορικά με τις συναντήσεις που ζήτησε ο πρωθυπουργός, ωστόσο ο πρόεδρος της ΝΔ θα προσέλθει στο Μέγαρο Μαξίμου στις 10:30.
Κόντρα ξέσπασε μεταξύ της Φώφης Γεννηματά και του Μεγάρου Μαξίμου, πριν από τη συνάντηση. Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, σύμφωνα με πληροφορίες, στην επικοινωνία που είχε με τον κ. Τσίπρα, ζήτησε Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών. Ωστόσο, ο πρωθυπουργός τής απάντησε «θα το δούμε εν ευθέτω χρόνω». Κυβερνητικός αξιωματούχος την κατηγόρησε για «ανακριβείς διαρροές υποτιθέμενων διαλόγων» με τον πρωθυπουργό και από το περιβάλλον της κ. Γεννηματά απάντησαν «Δυστυχώς για τον κ. Τσίπρα το ποιος λέει ψέματα σε αυτόν τον τόπο είναι πια γνωστό».
Το πρόγραμμα των συναντήσεων του κ. Τσίπρα:
10:30 συνάντηση με το πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη

12:30 συνάντηση με την πρόεδρο της ΔΗΣΥ, Φώφη Γεννηματά
13:30 συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα
15:00 συνάντηση με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη.
17:30 συνάντηση με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη.
Παυλόπουλος: Να εξαλείψει η ΠΓΔΜ τον αλυτρωτισμό -Τσίπρας: Γίνονται βήματα
Την Παρασκευή, ο Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε για περίπου 1,5 ώρα στο Προεδρικό Μέγαρο, τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, για τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα και κυρίως το Σκοπιανό και την Αλβανία.
Στις 18:30 εισήλθε ο πρωθυπουργός στο Προεδρικό Μέγαρο και αποχώρησε χαμογελαστός δίχως να κάνει δηλώσεις στις 19:50.
Στον διάλογο μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, ο πρωθυπουργός σχολίασε αρχικά τον καιρό στην Αθήνα και στο Νταβός, ενώ στη συνέχεια εξέφρασε τη πεποίθηση ότι στο μεν θέμα της Αλβανίας έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα, στο δε θέμα των Σκοπίων, δεν είμαστε στο ίδιο σημείο, αλλά γίνονται προσπάθειες. Επεσήμανε εξάλλου ότι επιδιώκει εθνική γραμμή χωρίς μικροκομματικές σκοπιμότητες. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, τόνισε ότι τα Σκόπια πρέπει να απαλείψουν τις αλυτρωτικές πτυχές στο Σύνταγμά τους, σημειώνοντας ότι ο αλυτρωτισμός δεν είναι ανεκτός από την ΕΕ όχι μόνο από την Ελλάδα. Και συνέστησε αρραγή ενότητα στα εθνικά θέματα.
Μητσοτάκης: Πάω στη συνάντηση με Τσίπρα μόνο για λόγους θεσμικής τάξης
Παρά το γεγονός ότι η πρώτη αντίδραση συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν ότι ο πρόεδρος της ΝΔ δεν θα λάβει μέρος στον κύκλο επαφών του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους πολιτικούς αρχηγούς για το Σκοπιανό, τελικώς η αξιωματική αντιπολίτευση μετέβαλε τη στάση της.

Ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον κ. Τσίπρα για να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις διαπραγματεύσεις στο ζήτημα των Σκοπίων, ανέφεραν συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ. Όπως έλεγαν από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μόνο για λόγους «θεσμικής τάξης» ο πρόεδρος της ΝΔ θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό προκειμένου να ενημερωθεί για όσα συζήτησε ο κ. Τσίπρας με τον Σκοπιανό ομόλογό του Ζάεφ αλλά και για τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση σε διπλωματικό επίπεδο.
crashonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου