Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

Ο Bachar al-Assad απείλησε να χτυπήσει με πυραύλους Scud, το αεροδρόμιο του Tel-Aviv αν το Ισραήλ ξαναχτυπήσει συριακό έδαφος.


Σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Maariv και το site web Arutz Sheva στις 28.1.18 «ο σύριος πρόεδρος Bachar al-Assad απείλησε να χτυπήσει με πυραύλους Scud, το αεροδρόμιο του Tel-Aviv εις απάντηση επιθέσεων του ισραηλινού στρατού κατά του συριακού εδάφους».

«Ο Bachar al-Assad έστειλε ένα απειλητικό μήνυμα μέσω του ρώσου ομιολόγου του Vladimir Poutine, λέγοντας ότι θα διέταζε μια πυραυλική επίθεση κατά του διεθνούς αεροδρομίου  Ben Gourion, στο Tel-Aviv, αν στη χώρα του επιτεθεί εκ νεόυ ο ισραηλινός στρατός », αναφέρουν τα ισραηλινά  médias. « Η τιμή της Συρίας είναι πάνω από όλα », ανέφερε ο Άσαντ στον Πούτιν, ο οποίος απάντησε ότι θα μεταφέρει το μήνυμα στο Ισραήλ αναφέρει το israelnationalnews.
Σε αντίδραση αυτών των λεγομένων που αποδίδονται στον Bachar al-Assad, ένα στρατηγός της Τσαχάλ δήλωσε υπό την κάλυψη της ανωνυμίας ότι τυχόν χτύπημα εννατίον του αεροδρομίου Ben Gourion θα ισοδυναμούσε με κήρυξη πολέμου κατά του Ισραήλ.

Εδώ και 3 εβδομάδες ο συριακός στρατός ανακοίνωσε πως το Ισραήλ είχε εξαπολύσει μια σειρά επιθέσεις κατά της στρατιωτικής βάσης  Assad στ΄ανατολικό Qalamoun, στα βόρεια της Δαμασκού.
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου