Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

Φωτογραφίες: Δείτε το Blue Star Patmos που έχει προσαράξει στην Ίο.

Στο ταχύπλοο καταμαράν "Super Jet" επιβιβάσθηκαν για προληπτικούς λόγους και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Ίου οι 206 επιβάτες του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου "Blue Star Patmos", που Φωτογραφίες: Δείτε το Blue Star Patmos που έχει προσαράξει στην Ίο
προσάραξε στις 01:30 το πρωί στην είσοδο του λιμανιού, παρουσιάζοντας σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, μικρή ελεγχόμενη εισροή υδάτων. Στο πλοίο επέβαινε επίσης πλήρωμα 87 ατόμων, από τους οποίους οι 44 επίσης επιβιβάστηκαν στο καταμαράν και μεταφέρθηκαν στην Ίο, ενώ τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος παραμένουν στο πλοίο για λόγους ασφαλείας.Το γραφείο Τύπου του υπουργείου Ναυτιλίας, με το οποίο επικοινώνησε το protothema.gr στις 10.15 το πρωί, δεν γνώριζε το κατά πόσο οι δύτες είχαν ξεκινήσει την επιθεώρηση του πλοίου. Οι πληροφορίες έλεγαν ότι το πλοίο θα παραμείνει στο σημείο στο οποίο έχει προσαράξει και τις πρώτες πρωινές ώρες θα ελεγχθεί πιθανόν από ιδιώτες δύτες πριν επιχειρηθεί η αποκόλλησή του με κάποιο ρυμουλκό ή με ιδία μέσα.
 Μετά από λίγη ώρα, το υπουργείο Ναυτιλίας ενημερώθηκε και σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι «στο BLUE STAR PATMOS πρόκειται να μεταβεί κλιμάκιο αποτελούμενο από επαγγελματίες δύτες καθώς και στελέχη του Κλάδου Ελέγχου Επιθεώρησης Πλοίων του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και του παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, προκειμένου να εκτιμήσουν επακριβώς τις ζημιές που έχει υποστεί το πλοίο». Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η επιθεώρηση του πλοίο θα ξεκινήσει στις 12.30 το μεσημέρι.
Τις φωτογραφίες έστειλε στο protothema.gr ο Απόστολος Μουσσαμάς

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί επιβατών, ούτε παρατηρήθηκε μέχρι στιγμής θαλάσσια ρύπανση, ενώ, οι επιβάτες πρόκειται να προωθηθούν στους προορισμούς τους με μέριμνα της εταιρείας.


Στην περιοχή πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι 5 μποφόρ, ενώ στο σημείο βρίσκονται για λόγους ασφαλείας και τρία πλωΣτο "Blue Star Patmos" που πραγματοποιεί το δρομολόγιο Πειραιά, Σύρο, Πάρο, Νάξο, Ίο, Θήρα και Ανάφη υπάρχουν 16 ΙΧ αυτοκίνητα, 4 δίκυκλα και 12 φορτηγά.
Η εταιρεία BLUE STAR FERRIES, αναφέρει με σημερινή ανακοίνωσή της για το περιστατικό τα εξής: «Σήμερα 30 Αυγούστου 2017 και ώρα 1:30 π.μ., το πλοίο BLUE STAR PATMOS το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο ΠΕΙΡΑΙΑ-ΣΥΡΟ-ΠΑΡΟ-ΝΑΞΟ-ΙΟ-ΘΗΡΑ-ΑΝΑΦΗ κατά την είσοδό του στο λιμένα της 'Ιου προσάραξε σε αβαθή. Κατά το χρόνο της πρόσκρουσης στο πλοίο επέβαιναν 205 επιβάτες και 87 άτομα πλήρωμα, οι οποίοι είναι όλοι καλά στην υγεία τους. Για προληπτικούς λόγους, το πλήρωμα του πλοίου προχώρησε σε εκκένωση του πλοίου και όλοι οι επιβάτες προωθούνται στο λιμάνι της Ίου με πλωτά μέσα».
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου