Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

Αλβανία: Ο Έντι Ράμα ανακοίνωσε την σύνθεση της κυβέρνησής του.

 Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα ανακοίνωσε σήμερα σε συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του Σοσιαλιστικού Κόμματος , την σύνθεση της κυβέρνησής του στην βάση της αυτοδύναμης πλειοψηφίας που κατέκτησε το Σ.Κ στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.
Η κυβέρνηση, η οποία θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από το κοινοβούλιο στις αρχές Σεπτεμβρίου, θα είναι μικρότερη της προηγούμενης, επίσης του Σοσιαλιστικού Κόμματος. Ειδικότερα, η νέα κυβέρνηση υπό τον Έντι Ράμα, θα αποτελείται από δέκα πέντε υπουργούς, έναντι είκοσι ενός μελών που είχε η προηγούμενη. Εξ αυτών οι οχτώ είναι γυναίκες.

Στο υπουργείο Εξωτερικών συνεχίζει ο Ντμίτρι Μπουσάτι, ενώ στην κυβέρνηση εισέρχεται και ο πρώην πρωθυπουργός Παντελί Μάικο ο οποίος τοποθετήθηκε στο νεοϊδρυθέν χαρτοφυλάκιο για τους Αλβανούς της διασποράς.

Πρόεδρος της Βουλής ορίστηκε το ιστορικό στέλεχος των Σοσιαλιστών, Γκραμός Ρούτσι.

Η γνωστοποίηση του κυβερνητικού σχήματος προκάλεσε αντιδράσεις στην αντιπολίτευση, με το Δημοκρατικό Κόμμα να κάνει λόγο για "κυβέρνηση απογόνων του Ενβέρ Χότζα" και το Κόμμα Εναλλακτικής Ολοκλήρωσης να προαναγγέλλει διαδηλώσεις διαμαρτυρίας που θα καταστούν "εφιάλτης" για τους κυβερνώντες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου