Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Υπηρεσία Εκλογών: Πιθανή η αλλαγή ημερομηνίας των προεδρικών, λόγω καρναβαλιών – Διάλογος με κόμματα.

Επί τάπητος τίθεται το θέμα της ενδεχόμενης επίσπευσης της διαδικασίας των εκλογών λόγω του ότι οι φετινές προεδρικές εκλογές συμπίπτουν με τις καρναβαλίστικες εκδηλώσεις εντός Φεβρουαρίου ανέφερε ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Εκλογών.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο Δημήτρης Δημητρίου ανέφερε ότι υπάρχει η ανησυχία να μην γυρίσουν την πλάτη στις εκλογές οι πολίτες και να ασχοληθούν μόνο με τις καρναβαλίστικες εκδηλώσεις.
Πρόσθεσε ότι η εναλλακτικές ημερομηνίες είναι η 28η Ιανουαρίου και η 4η Φεβρουαρίου. Σημείωσε ότι αν καταλήξουν στις συγκεκριμένες ημερομηνίες, τίθεται ζήτημα με τον κατάλογο εκλογής γιατί δεν προλαβαίνει να ενσωματωθεί στο μόνιμο κατάλογο ο τελευταίος συμπληρωματικός που λήγει στις 2 Ιανουαρίου.
Για αυτό το λόγο πρόσθεσε υπάρχουν δυο επιλογές: Είτε πάνε στις εκλογές με τον εκλογικό κατάλογο 2 Οκτωβρίου που εκτιμά ότι θα μείνουν αρκετές χιλιάδες εκτός καταλόγου και η δεύτερη επιλογή είναι η επέκταση της συγκεκριμένης ημερομηνίας μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου ώστε να δοθεί η ευκαιρία στους ψηφοφόρους να εγγραφούν στον εκλογικό κατάλογο.

Ο κ. Δημητρίου ανέφερε ότι θα προηγηθεί συζήτηση με τα κόμματα εντός του πρώτου δεκαημέρου του Σεπτεμβρίου.
dialogos.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου