Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Αστακός η Αθήνα για την προστασία του Μακρόν.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας θα ισχύσουν στο κέντρο της Αθήνας λίγες μέρες πριν από την πολυαναμενόμενη άφιξη του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.Αστακός η Αθήνα για την προστασία του Μακρόν


Για το θέμα των μέτρων που θα ληφθούν πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με τη συμμετοχή στελεχών ειδικών υπηρεσιών.Στη σύσκεψη συζητήθηκαν όλες οι «δικλίδες» που θα εξασφαλίσουν την ομαλή μετάβαση του Γάλλου προέδρου στην πρωτεύουσα και την αποφυγή τυχόν επεισοδίων ή επιθέσεων.


Το πρόγραμμα του Μακρόν

Όπως ανακοινώθηκε από τα Ηλύσια, ο κ. Μακρόν θα αφιχθεί στην Αθήνα το μεσημέρι της 7ης Σεπτεμβρίου. Εκείνη την ημέρα θα γευματίσει με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Παράλληλα, θα έχει επαφές με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ενώ θα ακολουθήσουν μικρή ανάπαυλα στην πρεσβεία της Γαλλίας και δείπνο.

Στις 8 του μηνός, ο πρόεδρος της Γαλλίας θα μεταβεί στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών στο Κολωνάκι. Στο σημείο αυτό της επίσκεψής του δίνεται μεγάλη έμφαση από τις υπηρεσίες ασφαλείας από τη στιγμή που το Κολωνάκι συνορεύει με τα Εξάρχεια, περιοχή όπου κατά καιρούς έχουν σημειωθεί επεισόδια.

Τα μέτρα ασφαλείας

Έντονη αναμένεται να είναι η αστυνομική παρουσία σε όλα τα σημεία από όπου θα διέλθει ο κ. Μακρόν. Το «πρωτόκολλο ασφαλείας» είναι αυστηρό και τα μέτρα ισχυρά.

Εκατοντάδες αστυνομικοί θα είναι σε ετοιμότητα, ενώ οι ελληνικές υπηρεσίες ασφαλείας θα βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία με τις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες.

Υπό αστυνομικό κλοιό θα τελούν τόσο η γαλλική πρεσβεία, η οποία στο παρελθόν έχει υπάρξει στόχος επίθεσης με χειροβομβίδα, όσο και το Γαλλικό Ινστιτούτο.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει πλήρης σχεδιασμός για τα δρομολόγια που θα ακολουθήσει η αυτοκινητοπομπή που θα συνοδεύει και θα μεταφέρει σε όλες τις περιοχές τον Γάλλο πρόεδρο.

Επιπλέον, Έλληνες αξιωματικοί των υπηρεσιών ασφαλείας εκπονούν ολοκληρωμένο σχέδιο ασφαλείας, το οποίο θα συζητηθεί και θα εξεταστεί σε συνεργασία με τους Γάλλους αστυνομικούς, αλλά και τα μέλη της προσωπικής φρουράς του κ. Μακρόν.

Τέλος, βέβαιο είναι πως ένα ηλεκτρονικό «δίχτυ ασφαλείας» θα απλωθεί στα σημεία στα οποία θα βρίσκεται ο Μακρόν για την αποφυγή τυχόν πτήσεων drones.

Ο Γάλλος πρόεδρος θα συνοδεύεται κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα και από τη σύζυγό του Brigitte Trogneux.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου