Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

ΖΑΚΥΝΘΟΣ | Βελτιούμενη η κατάσταση στα πύρινα μέτωπα (09.50πμ) | Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής…


Συνεχώς βελτιούμενα εξελίσσονται τα πύρινα μέτωπα στη Ζάκυνθο με τις επίγειες και εναέριες δυνάμεις, τους πολίτες να συνεχίζουν με αμείωτο ρυθμό το έργο της κατάσβεσής τους. Με δεδομένο ότι οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ασθενείς και με την ίδια χαμηλή ένταση θα συνεχίσουν να πνέουν , αξιωματούχοι της Πυροσβεστικής στην περιοχή, εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία και ελπίζουν να θέσουν την πυρκαγιά υπό μερικό έλεγχο σήμερα.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος αναφέρεται πως: «Η πυρκαγιά στη Ζάκυνθο εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη, χωρίς την ένταση των προηγούμενων ημερών.
Η κατάσταση παραμένει ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς η πυρκαγιά έχει μεγάλη έκταση και περίμετρο σε μικτή ζώνη δάσους – κατοικιών. Η μεταβλητότητα της διεύθυνσης του ανέμου σε συνδυασμό με την πυκνότητα και το είδος της βλάστησης δυσχεραίνουν ακόμα περισσότερο το έργο της κατάσβεσης.
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να περιορίσουν την πυρκαγιά και να μειώσουν τις επιπτώσεις αυτής της καταστροφής.
Αυτή τη στιγμή στην κατάσβεση λαμβάνουν μέρος 156 πυροσβέστες με 57 οχήματα και 32 άτομα πεζοπόρο. Από αέρος τις επίγειες δυνάμεις συνδράμουν διαδοχικά 4 Α/Φ και 4 Ε/Π για να υπάρχουν πάντα εναέρια μέσα πάνω από την περίμετρο της πυρκαγιάς.
Σε εξέλιξη επίσης βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στις 15:14 σήμερα στην περιοχή Γεράκι Ηλείας. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 34 πυροσβέστες με 16 οχήματα, 14 άτομα πεζοπόρο, 2 ιδιωτικά βυτιοφόρα, 1 Ε/Π και 5 Α/Φ PZL.
Κατά τη διάρκεια του τελευταίου 12ώρου και συγκεκριμένα από 06:00 έως 18:00 εκδηλώθηκαν 23 δασικές πυρκαγιές. Οι περισσότερες από αυτές τέθηκαν άμεσα υπό έλεγχο στο αρχικό στάδιο.
Με την ευκαιρία αυτή, για άλλη μια φορά, απευθύνεται έκκληση στους συμπολίτες μας να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει την εκδήλωση πυρκαγιάς». 
merazante.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου