Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

ΠΛΗΡΕΣ «ΝΑΥΑΓΙΟ» ΣΤΟ EUROWORKING GROUP – Δεν επιστρέφει η Τρόικα, στον «αέρα» και η 7η Απριλίου.

Euroworking_Fiasko
Με τις διαφορές μεταξύ Αθήνας και δανειστών καλά να κρατούν. ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 23:30 ώρα Ελλάδος η συνεδρίαση του EuroWorking Group, από την οποία δεν βγήκε «λευκός καπνός» για την επιστροφή της Τρόικας στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το EuroWorking Group έκανε σαφές ότι, αν χαθούν κι οι επόμενες ημέρες, χωρίς να επιτευχθεί σημαντική πρόοδος και υπάρξουν κι άλλες καθυστερήσεις για την επιστροφή των θεσμών, τότε θα χαθεί και η ευκαιρία για περαιτέρω πρόοδο στο Eurogroup στις 7 Απριλίου στη Μάλτα.
Ήταν περίπου… κλεισμένη
Αναφέρεται ότι κατά τη συνεδρίαση δεν υπήρξε σύγκλιση σε κανένα από τα ανοιχτά ζητήματα της διαπραγμάτευσης -κι αυτό, παρά το γεγονός ότι η συμφωνία εσχάτως εμφανιζόταν περίπου ως «κλεισμένη». Μάλιστα, νωρίτερα χθες, κατά την ενημέρωση που έκαναν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ, τόσο ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος όσο και η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, εξέφραζαν αισιοδοξία για «κλείσιμο» του SLA (staff level agreement) μέχρι την Παρασκευή και συμφωνία στο Eurogroup της 7ης Απριλίου.
Πλέον, η ημερομηνία αυτή φαίνεται να απομακρύνεται και οι εξελίξεις να καθυστερούν κι άλλο. Έτσι δικαιώνεται ο επικεφαλής του EuroWorking Group, Τόμας Βίζερ, που δήλωνε πρόσφατα ότι ο Απρίλιος είναι δύσκολος μήνας για συμφωνία.
«Αντίο» συντάξεις & αφορολόγητο
Σύμφωνα πάντως με την ενημέρωση που έκαναν την Πέμπτη οι κ.κ. Τσακαλώτος και Αχτσιόγλου στην ΚΟ των ΑΝΕΛ, 900.000 συνταξιούχοι θα δουν τις συντάξεις τους να περικόπτονται. Το αφορολόγητο πάει στα 5.900 ευρώ, δηλαδή θα πληρώνουν φόρο ακόμα κι αυτοί που παίρνουν μισθούς ή συντάξεις των 500 ευρώ. Η Ελλάδα θα είναι υποχρεωμένη να πιάνει τα τεράστια πλεονάσματα του 3,5% για τρία χρόνια μετά την επίσημη λήξη του τρίτου Μνημονίου.
Από την άλλη, τα αντισταθμιστικά μέτρα που θα ληφθούν αν το 2019 ξεπεραστεί ο στόχος του πλεονάσματος 3,5%, θα είναι:

- Μείωση του πρώτου κλιμακίου της φορολογικής κλίμακας από το 22% στο 20% για φυσικά πρόσωπα και
- Μείωση της φορολογίας για τις επιχειρήσεις από το 29% στο 26%.
crashonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου