Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Κυριάκος και Φώφη συμφωνούν ότι ο Αλέξης δεν μπορεί.

Κοινή διαπίστωση ότι προϋπόθεση για να υπάρξει προοπτική βιώσιμης λύσης και έξοδος της χώρας από την κρίση  είναι να φύγει το ταχύτερο δυνατό η σημερινή αποτυχημένη κυβέρνηση.

Κυριάκος και Φώφη συμφωνούν ότι ο Αλέξης δεν μπορεί

Με συζήτηση για την τέχνη ξεκίνησε λίγα λεπτά μετά τις 12 το μεσημέρι η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τη Φώφη Γεννηματά. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του προέδρου της ΝΔ, ρώτησε πληροφορίες για τους πίνακες που κοσμούν το γραφείο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και για μία σειρά άλλων εικαστικών έργων.


Στη  συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελληνική κοινωνία και η οικονομία και οι αρνητικές συνέπειες  απ’ τη μεγάλη καθυστέρηση στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης με ευθύνη  της κυβέρνησης.

Και οι δύο αρχηγοί στάθηκαν στο κλίμα αβεβαιότητας που κυριαρχεί στην πραγματική οικονομία που επιτείνει τις δυσμενείς επιπτώσεις στο βιοτικό επίπεδο όλων των πολιτών.

Κοινή διαπίστωση, με την οποία εξάλλου συμφωνεί και η μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων, αποτελεί η εκτίμηση ότι προϋπόθεση για να υπάρξει προοπτική βιώσιμης λύσης και έξοδος της χώρας από την κρίση  είναι να φύγει το ταχύτερο δυνατό η σημερινή αποτυχημένη κυβέρνηση.

Προφανώς τα δύο κόμματα πέραν των κοινών εκτιμήσεων για τα παραπάνω, διατηρούν το καθένα τις δικές του γνωστές και διατυπωμένες θέσεις τους, για την υπέρβαση αυτής της δύσκολης για τη χώρα και την κοινωνία κατάστασης, επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην κοινή ενημέρωση στην οποία προχώρησαν τα δύο επιτελεία.

     
Από εκεί και πέρα, όμως, είναι σαφές ότι το κάθε κόμμα έχει τη δική του πολιτική, τις δικές του προτεραιότητες και τις δικές του προτάσεις. Η Χαριλάου Τρικούπη ζητά κυβέρνηση εθνικής ενότητας ενώ η ΝΔ, με βάση και τις δημοσκοπήσεις, έχει ως πρώτη προτεραιότητα την αυτοδυναμία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου