Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Στο μπλόκο της Άρτας ο Δημήτρης Κουτσούμπας./ Αχαϊα: Τρίωρος από σήμερα ο αποκλεισμός της Πατρών-Κορίνθου στο Αίγιο.


arta agrotes ionia
Με τους αγρότες της Άρτας που βρίσκονται στο μπλόκο της Ιόνιας Οδού συναντήθηκε και συζήτηση ο Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία στην Ήπειρο.
Οι αγρότες βρίσκονται στο μπλόκο από τις 23 Ιανουαρίου και δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις.

Συζητώντας με τον Δ. Κουτσούμπα, ο πρόεδρος της ΟΑΣΝΑ, Βαγγέλης Μπέτσας, παρουσίασε συνοπτικά τα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν οι φτωχοί αγρότες και τους λόγους για τους οποίους βρίσκονται στο δρόμο.
arta koutsoumpas
Η δυσβάσταχτη φορολογία, οι αυξημένες εισφορές στον ΟΓΑ που έχουν αφήσει εκατοντάδες αγρότες της περιοχής ανασφάλιστους, ο παρατεταμένος παγετός και οι καταστροφές που προκαλεί είναι μερικά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
«Οι συνθήκες είναι δύσκολες, αλλά η δύναμή μας είναι μεγάλη», σημείωσε μεταξύ άλλων. Τόνισε ιδιαίτερα τη συμμετοχή νέων σε ηλικία αγροτών στις κινητοποιήσεις.
«Δεν έχουμε άλλο δρόμο από τον αγώνα», υπογράμμισαν οι αγρότες, ενώ κάποιος σημείωσε χαρακτηριστικά πως δεν τους κάμπτουν «ούτε το κρύο ούτε το χιόνι».
Ο πρόεδρος της ΟΑΣΝΑ ζήτησε από το Δ. Κουτσούμπα να μεταφέρει το ΚΚΕ στη Βουλή αλλά και στο λαό τα δίκαια αιτήματα των αγροτών, ενώ στη συζήτηση του ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος με τους μικρομεσαίους αγρότες του μπλόκου αναδείχθηκε η ανάγκη για άλλο δρόμο ανάπτυξης και στην αγροτική παραγωγή, με κριτήριο όχι τα κέρδη των καπιταλιστών αλλά τις διατροφικές ανάγκες του λαού και την αξιοπρεπή διαβίωση των αγροτών.
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ μετέφερε και στη συζήτηση την υποστήριξη του Κόμματος στα δίκαια αιτήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς. Σχολίασε πως τη θέση των παλιών τσιφλικιών σήμερα έχουν πάρει οι καπιταλιστικές αγροτικές εκμεταλλεύσεις, οι ιδιοκτήτες των οποίων στηρίζονται από την πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ.

«Μας παίρνουν τα προϊόντα με τιμές εξευτελιστικές, δεν πληρώνουν», πρόσθεσαν οι αγρότες. Στάθηκαν ακόμα στο ρόλο που αναλαμβάνουν μεγαλοαγρότες και μεγαλέμποροι ενάντια στις κινητοποιήσεις τους, αναφέροντας το παράδειγμα ενός από αυτούς που μέσα από τον αστικό τύπο διαμαρτυρήθηκε τις προηγούμενες μέρες για το γεγονός ότι του «κλείνουν το δρόμο» δυσκολεύοντας τις εξαγωγές του...

Αχαϊα: Τρίωρος από σήμερα ο αποκλεισμός της Πατρών-Κορίνθου στο Αίγιο.

Σε τρίωρο –αντί για δίωρο- αποκλεισμό της της Εθνικής Οδού Πατρών-Κορίνθου στο ύψος των βενζινάδικων στο Αίγιο, προχωρούν από σήμερα οι αγρότες της Αιγιάλειας.
Ετσι, από σήμερα, όπως αποφάσισε ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος-Ντρίνιας», ο δρόμος θα αποκλείεται από τις 6 έως τις 9 το βράδυ.
Η κίνηση των οχημάτων θα γίνεται μέσω της παλαιάς Εθνικής Οδού. Λόγω και των έργων στην Παναγοπούλα, από το Αίγιο μέχρι την Πάτρα η κίνηση θα γίνεται μόνο μέσω τη παλαιάς Εθνικής Οδού, για τις ώρες ειδικά του τριώρου αποκλεισμού της Νέας, με αποτέλεσμα οι οδηγοί να χρειάζεται να είναι ιδιαίτερα υπομονετική και να συμμορφώνονται στις υποδείξεις της Τροχαίας.
Τη στήριξη στον αγώνα των αγροτών της Αιγιάλειας δήλωσε με ψήφισμά του και το Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων, προαναγγέλλοντας επίσκεψη στελεχών της δημοτικής αρχής στο μπλόκο τις επόμενες μέρες.
http://patrastimes.gr/home-page-slider/%ce%b1%cf%87%ce%b1%cf%8a%ce%b1-%cf%84%cf%81%ce%af%cf%89%cf%81%ce%bf%cf%82-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%83%ce%ae%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%b1-%ce%bf-%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%ba%ce%bb%ce%b5%ce%b9%cf%83%ce%bc%cf%8c/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου