Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Συνάντηση Αναστασιάδη-Τσίπρα στη Λισσαβόνα.


Στις 11 σήμερα το πρωί ώρα Κύπρου θα έχουν συνάντηση, στη Λισσαβόνα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας για συζήτηση των εξελίξεων στο Κυπριακό.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει επίσης διμερείς συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, και τους Πρωθυπουργούς της Ιταλίας και της Ισπανίας, Πάολο Τζεντιλόνι και Μαριάνο Ραχόι, αντίστοιχα.
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και οι αρχηγοί Κρατών ή Κυβερνήσεων της Πορτογαλίας, της Γαλλίας, της Ελλάδας, της Μάλτας, της Ισπανίας και της Ιταλίας θα συμμετάσχουν σήμερα στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής των μεσογειακών κρατών μελών της ΕΕ (ΜED Group), που θα πραγματοποιηθεί στην πορτογαλική πρωτεύουσα και ολοκληρώνονται το απόγευμα με τις κοινές δηλώσεις των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μιλήσει στη Σύνοδο για το Κυπριακό.
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, στόχος της Συνόδου είναι ο συντονισμός των θέσεων του χωρών αυτών, που βρίσκονται αντιμέτωπες με κοινές προκλήσεις, ενόψει της Άτυπης Συνόδου Κορυφής στη Μάλτα, στις 3 Φεβρουαρίου 2017.
Τη Σύνοδο Κορυφής στη Λισσαβόνα αναμένεται να απασχολήσουν ζητήματα που αφορούν το Μέλλον της ΕΕ, τη Μετανάστευση, την Εσωτερική και Εξωτερική Ασφάλεια και την Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα της Συνόδου, η άφιξη των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων στο χώρο διεξαγωγής της Συνόδου (Centro Cultural de Belem) θα γίνει μεταξύ 12:30 και 12:45 (ώρα Κύπρου) και θα ακολουθήσει από τις 13:00 μέχρι τις 14:45 συνάντηση των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων και στις 15:00 οικογενειακή φωτογραφία
Μετά τις εργασίες της Συνόδου θα πραγματοποιηθεί γεύμα εργασίας και στη συνέχεια θα δοθεί κοινή συνέντευξη Τύπου των επτά αρχηγών Κρατών ή Κυβερνήσεων.
http://dialogos.com.cy/blog/sinantisi-anastasiadi-tsipra-sti-lissavona/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου