Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Θράκη: Ποιά αποστολή ανέθεσε ο Βίτσας στον Αντιστράτηγο Καμπά.

Η αλλαγή διοίκησης του Δ’ Σώματος Στρατού έγινε αφορμή για να στείλει η κυβέρνηση μήνυμα για την Θράκη. Ο Δ. Βίτσας ανέθεσε σημαντική αποστολή στον Αντιστράτηγο Καμπά.


« Ο Στρατηγός Καμπάς, με τον οποίο έχουμε συνεργαστεί, θα φέρει το Δ´ Σώμα Στρατού σε ακόμα υψηλότερα επίπεδα, απολαμβάνει πλήρως της εμπιστοσύνης μας και έχει και το στρατιωτικό και το πολιτικό μυαλό ώστε να συνεργαστεί με όλους τους φορείς της περιοχής» ανέφερε σε δήλωση του ο ΑΝΥΕΘΑ Δ. Βίτσας για να υπογραμμίσει τον έντονο και καθοριστικό ρόλο που παίζει ο Στρατός στην περιοχή της Θράκης. Ένας ρόλος που επεκτείνεται και πολύ πέραν των τυπικών στρατιωτικών καθηκόντων.
Ο ίδιος απο την ευαίσθητη αυτή περιοχή σημείωσε πως η παρουσία του «έχει έναν ισχυρό συμβολικό χαρακτήρα με την έννοια ότι δίνουμε πολύ μεγάλη σημασία στην ενεργή παρουσία του Δ´ Σώματος Στρατού σε έναν ευαίσθητο χώρο όπως είναι η Θράκη. Λέω ευαίσθητο με την έννοια ότι η Θράκη για παρά πολλά χρόνια ήταν αυτό που λένε οι κάτοικοι της παραμελημένη και έχει πολύ μεγάλη σημασία να συνεργαστούμε όλοι, οι Ένοπλες Δυνάμεις, το Υπουργείο, η Κυβέρνηση, ο πληθυσμός, ώστε να αρχίσει να γυρίζει ο τροχός της ανάπτυξης, γιατί οι δυνατότητες παραμένουν, ο κόσμος υπάρχει και μπορούμε να κάνουμε πράγματα, αρκεί να αξιοποιήσουμε και το έμψυχο δυναμικό και συγχρόνως να εξασφαλίσουμε συνθήκες ασφαλείας και λειτουργιάς σε αυτή την κατεύθυνση»
Μήνυμα στην Τουρκία
Απαντώντας σε ερώτηση για τις τελευταίες τουρκικές προκλήσεις ανέφερε: “Εμείς σαν Υπουργείο Εθνικής Άμυνας κάνουμε τη δουλειά μας και η δουλειά μας είναι να παίρνουμε όλα τα μέτρα ώστε από τη μια να εξασφαλίζουμε την αποτροπή και από την άλλη την κυριαρχία της χώρας. Αυτό κάνουμε και το αποδεικνύουμε σε κάθε περίπτωση. Η κυριαρχία μας δεν αμφισβητείται, δεν τη βάζουμε καν σε συζήτηση. Παράλληλα θέλουμε να ζούμε ειρηνικά, θέλουμε να ζούμε με βάση τις διεθνείς συνθήκες και συγχρόνως προετοιμαζόμαστε για όλα”.
Νωρίτερα είχε ολοκληρωθεί η  τελετή παράδοσης – παραλαβής της Διοίκησης του Δ’ Σώματος Στρατού από τον απερχόμενο Διοικητή Αντιστράτηγο Ιωσήφ Μαυράκη στο νέο Διοικητή Αντιστράτηγο Γεώργιο Καμπά. Στην τελετή παρέστη εκπροσωπώντας τον Αρχηγό ΓΕΣ ο Διοικητής της 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου