Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

«Αγριεύουν» οι αγρότες - Ενισχύονται τα μπλόκα σε ολόκληρη τη χώρα.

Ενισχύονται τα μπλόκα των αγροτών, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να γίνεται με δυσκολία.
Εξαιτίας των μπλόκων στον αυτοκινητόδρομο Αθηνών - Θεσσαλονίκης στον κόμβο της Νίκαιας στη Λάρισα, αλλά και στην περιοχή της Αρτας, όπου οι αγρότες έχουν κλείσει επ’ αόριστον τον δρόμο, το πέρασμα προς Βορρά, τόσο ανατολικά όσο και δυτικά, γίνεται από παρακαμπτηρίους ή με μεγάλη δυσκολία. «Αγριεύουν» οι αγρότες - Ενισχύονται τα μπλόκα σε ολόκληρη τη χώρα

Ταυτόχρονα, αυξάνεται η αγροτική πίεση στον συνοριακό κόμβο του Προμαχώνα, παρά την προσπάθεια της αστυνομίας να τους κρατήσει μακριά.
Στο μπλόκο της Νίκαιας, που συσπειρώνει αγρότες από το θεσσαλικό κάμπο (Λάρισα, Καρδίτσα και Τρίκαλα) και αποτελεί το «οχυρό» της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, με επικεφαλής τον Βαγγέλη Μπούτα, παρά τον άσχημο καιρό που επικρατούσε, περίπου 400 τρακτέρ έκλεισαν το ρεύμα του αυτοκινητοδρόμου προς Αθήνα από προχθές. Χθες ενισχύθηκαν με νέες δυνάμεις, ενώ τοποθετήθηκαν σκηνές και υποδομή για μακρά παραμονή.
Στο μεταξύ, επ’ αόριστον παραμένει κλειστός ο κόμβος Αγίου Δημητρίου της Ιονίας Οδού στην Αρτα, από τα τρακτέρ των αγροτών. Επιπλέον, αγρότες και κτηνοτρόφοι από το Κομπότι ξεκίνησαν δίωρους αποκλεισμούς από τις 7 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ, σε παράδρομο όπου η τροχαία κάνει εκτροπή της κυκλοφορίας, λόγω του μπλόκου του Αγίου Δημητρίου! Αρα για δύο ώρες καθημερινά διακόπτεται τελείως η συγκοινωνία στην εθνική οδό Ιωαννίνων - Αντιρρίου.
Οι αγρότες του Νομού Ιωαννίνων θα προχωρήσουν σε συμβολικό αποκλεισμό της εφορίας την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου και στη συνέχεια θα εξετάσουν πώς θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις.
Στον Νομό Σερρών ισχυρή συγκέντρωση τρακτέρ και μηχανημάτων υπάρχει στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Σερρών στο ύψος του Λευκώνα. Οι αγρότες θέλουν να κατευθυνθούν στο τελωνείο του Προμαχώνα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, αλλά εμποδίζονται από την αστυνομία. Το αποτέλεσμα είναι να αποκλείουν για δύο ώρες κάθε μεσημέρι τον δρόμο. «Εχουμε εναλλακτικά σχέδια και θα τα εφαρμόσουμε. Το σίγουρο είναι ότι εμείς θα φτάσουμε στο τελωνείο του Προμαχώνα», είπε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βισαλτίας, Στέργιος Λίτος, μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου.
Σε κινητικότητα βρίσκονται αγρότες και κτηνοτρόφοι στην Κεντρική Μακεδονία, οι οποίοι σε σύσκεψη χθες θα καθόριζαν τον τρόπο κινητοποιήσεων, ενώ ακούγονταν προτάσεις για αποκλεισμό του τελωνείου Ευζώνων (στα σύνορα με την ΠΓΔΜ) και μπλόκο κοντά στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης. Σήμερα Σάββατο 28 Ιανουαρίου, προς το μεσημέρι, αναμένεται να στηθεί το μπλόκο στα διόδια Μαλγάρων.
Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου θα στηθούν τα πρώτα μπλόκα στη Δυτική Μακεδονία, ενώ σήμερα στις 19.30 είναι προγραμματισμένη ευρεία σύσκεψη για να οριστικοποιηθεί το πού θα στηθούν μπλόκα.
Την πρόθεσή τους να συνεχίσουν τον αποκλεισμό της εθνικής οδού Πατρών - Κορίνθου κάθε απόγευμα ανακοίνωσαν οι αγρότες του Αιγίου. Σήμερα θα είναι 17.00 - 19.00 και από αύριο Κυριακή θα γίνει τρίωρος (μέχρι τις 20.00). Στην Αιτωλοακαρνανία, οι αγρότες αποφάσισαν να στήσουν μπλόκα στον κόμβο του Κεφαλόβρυσου της εθνικής οδού Αντιρρίου - Ιωαννίνων και στον Αγιο Νικόλαο Βόνιτσας.

Το μόνο στοιχείο αποκλιμάκωσης ήταν η αποχώρηση από τον δρόμο των τρακτέρ στη Δυτική Αχαΐα, λόγω χαμηλής συμμετοχής. Οπως σημείωσε ο γραμματέας του τοπικού συλλόγου αγροτών Δημήτρης Φλίγγος, ίσως «σε δύο τρεις ημέρες, ανάλογα με την ανταπόκριση από τον κόσμο, ενδέχεται να κατεβάσουμε ένα δυναμικό μπλόκο».
http://newpost.gr/ellada/586121/agrieyoyn-oi-agrotes-enisxyontai-ta-mploka-se-oloklhrh-th-xwra

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου