Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ 18 ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ – Πολεμικός παροξυσμός στην Τουρκία.

ellada-tourkia
Σαν να μην έφταναν οι δηλώσεις Ερντογάν για τη Συνθήκη της Λωζάνης κι η δημιουργία κλίματος έντασης, ήρθε να προστεθεί και η δήλωση-κατηγορία του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου εναντίον του Ερντογάν, γιατί δεν επεμβαίνει, όπως είπε, για να πάρει από την Ελλάδα 18 βραχονησίδες οι οποίες είναι τουρκικές.


Kemal
Οι δηλώσεις αυτές έρχονται παράλληλα με εκείνες του Τούρκου Προέδρου πως η Κύπρος δεν έχει το δικαίωμα στη σημαία της να χρησιμοποιεί το χάρτη ολόκληρου του νησιού… Κι εδώ υπερθεμάτισε ο Κιλιτσντάρογλου, κατηγορώντας ξανά τον Ερντογάν ότι θέλει να μειώσει τα εδάφη της τουρκοκυπριακής κοινότητας από το 37,7% που είναι σήμερα στο 29,2%.
Που αποσκοπεί αυτή η τακτική; Ο Ερντογάν έχει καταφέρει μέσα σε μόλις μερικές εβδομάδες να οδηγήσει και την αντιπολίτευση στην ίδια τακτική. Ουσιαστικά στο εσωτερικό της Τουρκίας μετά το πραξικόπημα η κοινωνία στρέφεται προς τον εξωτερικό εχθρό που αποκτά όλο και πιο συχνά όνομα. Είτε αυτό της Ελλάδας, είτε αυτό της Κύπρου. Είτε οι Έλληνες έχουν καταλάβει βραχονησίδες, είτε οι Ελληνοκύπριοι επιχειρούν να πάρουν εδάφη από τους Τουρκοκύπριους.
Όλα αυτά μερικά μόλις 24ωρα πριν τη διαφαινόμενη συνάντηση Τρίπρα-Ερντογάν στο περιθώριο της συνόδου για την Πολιτιστική Κληρονομιά στο Άμπου Ντάμπι. Η συγκρουσιακή τακτική της Τουρκίας είναι όμως πράγματι συγκρουσιακή ή πρόκειται καθαρά για ένα παζάρι;

Ο Μουσταφά Ακιτζί από το ίδιο βήμα απ” όπου έκανε και τις δηλώσεις ο Ερντογάν κατηγόρησε τους Ελληνοκυπρίους: «Επί 53 χρόνια σφετερίστηκαν τα δικαιώματά μας” είπε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης» προσθέτοντας κι αυτός στην ένταση.
http://www.crashonline.gr/%ce%bd%ce%b1-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5-18-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%b1-%ce%bd%ce%b7%cf%83%ce%b9%ce%b1-%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b5%ce%bc%ce%b9%ce%ba%cf%8c%cf%82/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου