Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Παραιτείται ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.


Παραιτείται ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν
Πηγή: REUTERS/ PASCAL ROSSIGNOL
Την παραίτησή του πρόκειται να ανακοινώσει εντός της ημέρας ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Εμανουέλ Μακρόν, όπως αναφέρει το Reuters επικαλούμενο πηγές κοντά στον υπουργό, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές αναφορές στα τοπικά μέσα.

Η θέση του στην κυβέρνηση είχε καταστεί εξαιρετικά περίεργη από τότε που ο Μακρόν δημιούργησε το δικό του πολιτικό κίνημα τον Απρίλιο, το οποίο παρουσίασε ως κεντρώο.
Ο Μακρόν προκάλεσε αγωνία σχετικά με τις πολιτικές του φιλοδοξίες ενόψει των προεδρικών εκλογών, καθώς αρνήθηκε επανειλημμένα να επιβεβαιώσει ή να απορρίψει εάν θα θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν σε δύο γύρους τον επόμενο Απρίλιο και Μάιο.
Κατά τη διάρκεια της θητείας του άσκησε κριτική σε βασικούς πυλώνες του γαλλικού κοινωνικού μοντέλου, όπως τις 35 ώρες εργασίας την εβδομάδα, εξοργίζοντας τους αριστερούς συμμάχους και ακόμα και κάποια μέλη της σοσιαλιστικής κυβέρνησης.
Ο 38χρονος πολιτικός ξεκίνησε εκστρατεία πόρτα-πόρτα σε ολόκληρη τη χώρα με την ονομασία “Great March”, προκειμένου να συγκεντρώσει τα παράπονα των ψηφοφόρων ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2017, σε μια ένδειξη των πολιτικών του φιλοδοξιών.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις ο νυν πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ εμφανίζεται βαθιά αντιδημοφιλής και είναι απίθανο να περάσει τον προκριματικό γύρο, χάνοντας από τη Λε Πεν.
http://www.cnn.gr/news/kosmos/story/44471/paraiteitai-o-ypoyrgos-oikonomikon-tis-gallias-manoyel-makron

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου