Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Από Νέα Ζηλανδία, Ρωσία και... Γουινέα οι αλληλέγγυοι καταληψίες του ΑΠΘ!.

Μέλη του κινήματος «No Border» ήταν πολλοί από τους Έλληνες και αλλοδαπούς αντιεξουσιαστές που συνελήφθησαν την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη, έπειτα από επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας για την εκκένωση τριών κτιρίων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης που τελούσαν υπό κατάληψη. 
Από Νέα Ζηλανδία, Ρωσία και... Γουινέα οι αλληλέγγυοι καταληψίες του ΑΠΘ!
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, σε ένα από τα κτίρια είχαν βρει... άσυλο πολλοί από τους καταληψίες του λεγόμενου «No Border» Camp οι οποίοι είχαν στρατοπεδεύσει στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Αυτό όμως που προκάλεσε έκπληξη στους άδρες της ΕΛ.ΑΣ ήταν ότι μεταξύ των συνολικά 74 καταληψιών που συνελήφθησαν στα τρία κτίρια στη Θεσσαλονίκη (οιπροσαγωγές ήταν περίπου 100), εντοπίστηκαν και αλλοδαποί προερχόμενοι από περίπου 10 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και από τη Νέα Ζηλανδία, τη Ρωσία, ακόμη και τη... Γουιέα!

Οι δέκα από τους 74 συλληφθέντες είναι συλληφθέντες. Μαζί με τους καταληψίες και τους αλληλέγγυους, σε ένα από τα τρία κτίρια της Θεσσαλονίκης όπου είχαν καταλύσει οι 74 βρέθηκαν και δύο οικογένειες με πρόσφυγες αλλά και μετανάστες! 
«Η αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης καταλήψεων στέγης στη Θεσσαλονίκη μας βρίσκει αντίθετους» επισημαίνεται σε ανακοίωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την εκκένωση καταλήψεων στέγης στη Θεσσαλονίκη.

«Η ποινικοποίηση εγχειρημάτων αλληλεγγύης συνιστά πρακτική που δεν έχει καμία σχέση με τις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς» αναφέρουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζοντας την αντίθεσή τους με την αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση κτιρίων από μέλη του «No Border» και αλληλέγγυους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου