Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Πρόβλεψη ΣΟΚ από Ρωσία για την Ελλάδα και το Grexit...Το Ρωσικό Κέντρο Γεωστρατηγικής Ανάλυσης και Πληροφοριών,εξέδωσε έκθεση στην οποία αναφέρει τις χώρες που πιστεύει ότι είναι πιο πιθανό να προχωρήσουν σε έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο άμεσο μέλλον.

Οι πρώτες υποψήφιες, σύμφωνα με την έκθεση, είναι η Φινλανδία, η Δανία και η Σουηδία, αλλά όχι η Ελλάδα και παραδόξως όχι η Ισπανία. Λόγω των πρόσφατων εκλογών και με την άνοδο του Ραχόι στην πρώτη θέση απομακρύνεται το ενδεχόμενο φυγής της Ισπανίας.
Η Ελλάδα δεν εμφανίζεται πιθανή, προς έξοδο χώρα, καθώς η στάση των ελληνικών κομμάτων παραμένει 'υποτελική' απέναντι στην Ευρώπη και ειδικά τη Γερμανία. Αντίθετα το ινστιτούτο προβλέπει άνοδο του Κυριάκου Μητσοτάκη στην εξουσία, σε συνασπισμό ή έστω ανοχή του ΠΑΣΟΚ, του ΠΟΤΑΜΙΟΥ και της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ.
Είναι σαφές πως η απόφαση του κ. Τσίπρα να μην προχωρήσει πέρυσι σε έξοδο από το ευρώ, 'χάλασε' την ευκαιρία της Ελλάδας για καλύτερο χειρισμό των συμφωνιών με τους δανειστές.

Τονίζουμε όμως πως αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι, από την έκθεση του Ινστιτούτου, η άποψη πως τα κόμματα δεν έχουν διαφορές στην πολιτική τους ενώ τα συστημικά ΜΜΕ παρουσιάζουν τις ειδήσεις με απόλυτη μονομέρεια υπέρ της Ευρώπης.
http://www.voicenews.gr/index.php/eidiseis-panw/72072-provlepsi-sok-apo-rosia-gia-tin-ellada-kai-to-grexit.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου