Σάββατο, 25 Ιουνίου 2016

Συνεχίζουν στο Τεμπλόνι, αναταραχή στη Λευκίμμη υπό το φόβο των ΜΑΤ(;)

lefkimi3
Δεν κάνουν πίσω οι κάτοικοι του Τεμπλονίου, παρά τις υποσχέσεις που έλαβαν στις συσκέψεις. Διαμαρτυρία στον περιφερειακό Λευκίμμης υπό την πληροφόρηση για έλευση διμοιριών ΜΑΤ...


 Οι κάτοικοι, εκπρόσωποι των Συλλογικοτήτων Μέσης Κέρκυρας και του Συλλόγου Τεμπλονίου πραγματοποίησαν σύσκεψη στο Τεμπλόνι στις 8 το βράδυ της Πέμπτης 23 Ιουνίου προκειμένου να αποφασίσουν τις περαιτέρω κινήσεις τους, μετά τις συσκέψεις που προηγήθηκαν με Δήμαρχο και Περιφερειάρχη και τις διαβεβαιώσεις που πήραν.
Ενώ υπήρξαν αρχικά φωνές που επιθυμούσαν την λύση της κατάληψης, τελικά η απόφαση της λαϊκής συνέλευσης ήταν αρνητική και ο ΧΥΤΑ εξακολουθεί να παραμένει κλειστός.

lefkimi1

Επί ποδός πολέμου και στη Λευκίμμη
Την ίδια ώρα Αλεύχιμον και Κίνημα κατά της λειτουργίας του ΧΥΤΑ Νότιας Κέρκυρας απηύθυναν κάλεσμα για συγκέντρωση στον Περιφερειακό της Λευκίμμης, στο ύψος του δρόμου που οδηγεί στα Μεσοράχια όπου η εγκατάσταση για τη διαχείριση των απορριμμάτων.
Με το φόβο ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος, με το Τεμπλόνι κλειστό, τα απορρίμματα να μεταφερθούν στον ΧΥΤΑ Λευκίμμης, οι κάτοικοι του Νότου συγκεντρώθηκαν για να δώσουν το μήνυμα ότι είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν τη λειτουργία της ανενεργής εγκατάστασης.

lefkimi2

Η είδηση για τα ΜΑΤ
Η είδηση που κυκλοφόρησε τις τελευταίες ώρες για έλευση διμοιριών ΜΑΤ στο νησί, αναστάτωσε Τεμπλόνι και Λευκίμμη. Στο ήδη στραβό κλίμα και τη διαφαινόμενη έλλειψη εμπιστοσύνης, η πιθανότητα επέμβασης διμοιριών ΜΑΤ, δεν βοήθησε καθόλου.
Η είδηση ανακοινώθηκε και στις δύο συγκεντρώσεις, Τεμπλόνι και Λευκίμμη, και μάλιστα ως διασταυρωμένη και έγκυρη. Οι κάτοικοι κάνουν λόγο για δύο διμοιρίες ΜΑΤ που ήρθαν στο νησί το μεσημέρι της Πέμπτης, ενώ αναμένονται ακόμη 3-4 εντός του Σαββατοκύριακου. Αποδίδουν την ενημέρωση σε δημοτικό σύμβουλο (;) αλλά και σε Κερκυραίους που βρισκόταν στο ίδιο φέρυ που μετέφερε τους άντρες των ΜΑΤ.
Τόσο στη Λευκίμμη όσο και στο Τεμπλόνι περιμένουν να ενημερωθούν για το ποιος ζήτησε την παρέμβαση, τηρούν στάση αναμονής στη Λευκίμμη και αποφάσισαν περιφρούρηση και βάρδιες με συγκέντρωση όσο το δυνατόν περισσότερων κατοίκων στο Τεμπλόνι, ενώ οι επόμενες ώρες –αν αληθεύει η είδηση- είναι κρίσιμες.
Για όλους....
http://www.corfupress.com/v3/component/fpss/track/1525/L3YzL2tvaW5vbmlhLzQ3MzUzLc-Dz4XOvc61z4fOr862zr_Phc69Lc-Dz4TOvy3PhM61zrzPgM67z4zOvc65LC3Osc69zrHPhM6xz4HOsc-Hzq4tz4PPhM63Lc67zrXPhc66zq_OvM68zrctz4XPgM-MLc-Ezr8tz4bPjM6yzr8tz4TPic69Lc68zrHPhA,,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου