Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Δυτική Ελλάδα: Τα πάνω κάτω στον καιρό– Δροσιά και βροχές ΤΩΡΑ στην Πάτρα- Για όλα φταίει το φαινόμενο της «Ψυχρής Λίμνης»

19:48 Άνοιξαν οι ουρανοί πριν από λίγο στην Πάτρα καθώς έφθασε και στην αχαϊκή πρωτεύουσα το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τις τελευταίες ώρες τη Δυτική Ελλάδα.
 Δυτική Ελλάδα: Τα πάνω κάτω στον καιρό– Δροσιά και βροχές ΤΩΡΑ στην Πάτρα- Για όλα φταίει το φαινόμενο της «Ψυχρής Λίμνης» Η κακοκαιρία χτυπά την περιοχή μας

17:00 Άρχισε τα… τρελά του ο καιρός στο Ιόνιο και τη Δυτική Ελλάδα, αφού από την μία μέρα στην άλλη περάσαμε από τα 40άρια, τον καύσωνα και την αποπνικτική ατμόσφαιρα, σ’ έντονες συννεφιές, μπουμπουνιτά, καταιγίδες κι αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. Κι όλα αυτά, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους οφείλονται στο φαινόμενο της «Ψυχρής Λίμνης».
Το φαινόμενο, που μας φέρνει τα πάνω κάτω, δημιουργήθηκε πάνω από την Ιταλία και προκάλεσε ισχυρές καταιγίδες στη γειτονική χώρα. Κινείται ανατολικά χτυπώντας αυτή την ώρα τη δυτική Ελλάδα και τα νησιά του Ιονίου.
Οι βροχές είναι έντονες σε Κεφαλονιά, Ιθάκη και Ζάκυνθο, ενώ ισχυρές καταιγίδες και άνεμοι πλήττουν τους νομούς Ηλείας και Μεσσηνίας.
Σήμερα Σάββατο, αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα με εξαίρεση τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου όπου ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με παροδικές μόνο νεφώσεις.

Το άστατο σκηνικό, φαίνεται πως θα διατηρηθεί και τη Κυριακή, όπου σταδιακά και από τις βραδινές ώρες η κακοκαιρία θα περιοριστεί στα νησιά του βορείου Αιγαίου και την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.
http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/396728

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου