Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Πάνε με τα... σκουπίδια τους μπροστά απ΄ το Δημαρχείο! Οδεύουμε προς λύση... ΕΛΑΣ; Παρέμβαση Ιατρικού Συλλόγου για τη δημόσια υγεία.Οικονομικό Επιμελητήριο: Θα καταστραφούμε ανεπανόρθωτα.

dimarxeio
Ραντεβού για σήμερα (Δευτέρα 27 Ιουνίου), 8.30 – 9 το πρωί έδωσαν κάτοικοι του νησιού, που οργανώθηκαν μέσω facebook, προκειμένου να μεταβούν φορώντας ή κρατώντας σακούλες σκουπιδιών μπροστά από το Δημαρχείο, σε ένδειξη αγανάκτησης για τους σωρούς των σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει επί 15 ημέρες την Κέρκυρα. Υπογραμμίζουν ότι η διαμαρτυρία θα είναι ειρηνική και δεν πρόκειται να συντελέσουν γεμίζοντας με σκουπίδια άλλον ένα χώρο στην Κέρκυρα, καθώς αρχικά υπήρξαν «φωνές» για να αδειάσουν τα σκουπίδια τους στην είσοδο του Δημαρχείου, αλλά όπως φαίνεται επικράτησαν οι ψυχραιμότεροι.
Παρά ταύτα υπήρξαν κάποιοι... θερμόαιμοι που βιάστηκαν και άδειασαν σκουπίδια από το βράδυ στην είσοδο του Μαράσλειου.
http://www.corfupress.com/v3/koinonia/47380-%CF%80%CE%AC%CE%BD%CE%B5-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B1-%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%80%CE%AF%CE%B4%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%BC%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%AC-%CE%B1%CF%80%CE%84-%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%BF
adiexodo 2a
Σκοπεύει πλέον η κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει αστυνομική δύναμη για να ανοίξει το ΧΥΤΑ Τεμπλονίου; Ο κ. Κουρουμπλής δεν θέλησε να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα, όταν του τέθηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στο παλιό δημαρχείο το μεσημέρι.


Ωστόσο, αν και έκανε έκκληση να επικρατήσει η λογική, ουσιαστικά δεν το απέκλεισε λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν θέλω να φτάσουμε σε αυτή την κουβέντα, εγώ πιστεύω ότι θα επικρατήσει η λογική».
Απευθυνόμενος στους κατοίκους, δήλωσε πως περιμένει θετική ανταπόκριση στο αίτημα της λογικής επικαλούμενος ζητήματα δημόσιας υγείας: «Διότι όταν έχεις μια ομάδα 200 – 300 ανθρώπων απέναντι σε 120.000 κατοίκους που δοκιμάζονται, όταν απειλείται η δημόσια υγεία μικρών παιδιών από αυτό που συμβαίνει σήμερα, δεν μπορεί και δεν δικαιούται κανείς να το αγνοεί».

Δεν το θέλει η Αστυνομία

Ας σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες, τα ηγετικά στελέχη της αστυνομίας εμφανίζονται να απεύχονται ενδεχόμενη εντολή να επέμβουν και, μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει αποσταλεί γραπτώς και αρμοδίως η θέση αυτή!
Πάντως, ο εκπρόσωπος του Γραφείου Τύπου της ΕΛΑΣ στην Κέρκυρα Γ. Κωνστάντης, ερωτώμενος από πολλούς δημοσιογράφους χθες για μια ακόμα φορά αν ισχύει η φήμη ότι έχουν ήδη καταφτάσει στο νησί διμοιρίες των ΜΑΤ, τόνισε κατηγορηματικά ότι κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει.

Το «μπαλάκι» στην κυβέρνηση

Μετά την αναχώρηση Κουρουμπλή από την Κέρκυρα, πραγματοποιήθηκε κλειστή σύσκεψη στο Δημαρχείο με τη συμμετοχή του Κ. Νικολούζου, του βουλευτή Κ. Παυλίδη και παραγόντων της Αυτοδιοίκησης, με τη δημοτική αρχή να παραπέμπει πλέον στο Υπουργείο για τις όποιες εξελίξεις στην προσπάθεια επίλυσης του γόρδιου δεσμού τις επόμενες ημέρες...

Γαλιατσάτος: Να λύσουμε το αδιέξοδο στο πλαίσιο της Δημοκρατίας

Ο Περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος, πάντως, εμμέσως πλην σαφώς φάνηκε (κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου χθες το μεσημέρι και πριν την επίσκεψη στο ΧΥΤΑ) να «ξορκίζει» μια τέτοιου είδους απόφαση, αναφερόμενος τόσο στην αρχή όσο και στο τέλος της τοποθέτησής του στην ανάγκη το πρόβλημα να επιλυθεί με δημοκρατικές διαδικασίες: «Είναι ανάγκη να μιλήσουμε για μία ακόμα φορά για τη Δημοκρατία και τις αρετές και τα πλεονεκτήματα που δίνει στην επίλυση των προβλημάτων. Σήμερα, τα δύο επίπεδα της Αυτοδιοίκησης και η κυβέρνηση βρέθηκαν στο ίδιο τραπέζι με τους κινητοποιημένους πολίτες της περιοχής μας κάνοντας έναν ειλικρινή διάλογο και καταθέτοντας τα επιχειρήματα και τις προτάσεις εκείνες που κατά τη γνώμη μας μπορούν να δώσουν τόσο τη μεσοπρόθεσμη όσο και τη μακροπρόθεσμη λύση», υπογράμμισε για να προσθέσει αργότερα: «Είναι μεγάλη η ανάγκη να αντιληφθούμε πόσο σημαντικό είναι να προχωρήσουμε λύνοντας αυτό το αδιέξοδο στο πλαίσιο της δημοκρατίας και του διαλόγου. Θα είναι μια μεγάλη στιγμή και για το πολιτιστικό υπόβαθρο αυτής της κοινωνίας να αποδείξει ότι και στα δύσκολα κινείται στα πλαίσια της Δημοκρατίας»...
http://www.corfupress.com/v3/koinonia/47379-%CE%BF%CE%B4%CE%B5%CF%8D%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%BB%CF%8D%CF%83%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%B1%CF%83


ΚΕΡΚΥΡΑ. Επιφυλάσσεται για περαιτέρω νόμιμες ενέργειες προκειμένου να διασφαλίσει τη δημόσια υγεία ο Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας με ανακοίνωσή του: 
 «Η συνεχιζόμενη αδυναμία της αποκομιδής των απορριμμάτων και το σοβαρό αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί, επιβάλουν για άλλη μία φορά την παρέμβαση του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας.
          Η εκτεταμένη και ανεξέλεγκτη συσσώρευση των απορριμμάτων, σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες της εποχής, αποτελούν πηγές ρύπανσης με επιπτώσεις στη δημόσια υγεία λόγω του αναπτυσσόμενου μολυσματικού φορτίου, ενώ ο κίνδυνος  ανάπτυξης πιθανών φορέων μολυσματικών παραγόντων είναι πλέον ορατός.
Η αποκομιδή των συσσωρευμένων απορριμμάτων αποτελεί πλέον άμεση και επιτακτική ανάγκη, παράλληλα με την ταχεία λήψη μέτρων για την ορθολογική, υπεύθυνη και επιστημονικά τεκμηριωμένη διαχείρισή τους.
Επειδή τα σκουπίδια της Κέρκυρας είναι τα σκουπίδια μας, τα οποία εμείς οφείλουμε να διαχειριστούμε, επειδή τα θέματα που άπτονται της δημόσιας υγείας καλό θα είναι να μην εξαντλούνται σε επίπεδο ανακοινώσεων και πολιτικών ή άλλων αντιπαραθέσεων, ο ΙΣΚ καλεί όλους τους εμπλεκόμενους να αναλογισθούν τις ευθύνες τους πριν η παρούσα κατάσταση εξελιχθεί σε υγειονομική κρίση.
Πέρα τούτων ο ΙΣΚ, προκειμένου να διασφαλίσει τη δημόσια υγεία, επιφυλάσσεται για περαιτέρω νόμιμες ενέργειες».
http://www.enimerosi.com/details.php?id=3419ΚΕΡΚΥΡΑ. Για τη μέγιστη δυσφήμιση που δέχεται το τουριστικό προϊόν της Κέρκυρας, εκφράζει την αγωνία του το Οικονομικό Επιμελητήριο Κέρκυρας, με ανακοίνωσή του:
«Η κατάσταση που παρουσιάζει η Κέρκυρα, εν μέσω της τουριστικής περιόδου, με τους εκατοντάδες τόνους σκουπιδιών να έχουν κατακλύσει κάθε γωνία του νησιού, δεν είναι μόνο τραγική, αλλά έχει ξεπεράσει και κάθε όριο φαντασίας.
Ήδη, οι υψηλές θερμοκρασίες της εποχής έχουν μετατρέψει τα απορρίμματα, που κείτονται σε κάθε γωνία του νησιού, σε εστίες μόλυνσης, απειλώντας άμεσα την υγεία των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού.
Παράλληλα, η εικόνα αυτή, η οποία αποτελεί τη μέγιστη δυσφήμιση για το τουριστικό προϊόν της Κέρκυρας, πλήττει βάναυσα τον Τουρισμό και κατ΄ επέκταση το σύνολο της Οικονομίας του νησιού.
Καλούμε, λοιπόν, τους αρμόδιους φορείς καθώς και τους λοιπούς εμπλεκόμενους φορείς να αναλογιστούν τις ευθύνες τους απέναντι στην τοπική κοινωνία και να δώσουν άμεσα λύση,  στο πολύ μεγάλο πρόβλημα που ταλανίζει το νησί.
Σε αντίθετη περίπτωση, η Οικονομία του νησιού θα υποστεί ανεπανόρθωτη καταστροφή».  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου