Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Η Τουρκία τρέμει σε μια ενδεχόμενη μαζική επίθεση ρωσικών πυραύλων από πολεμικά πλοία την Κασπία και την Μαύρη Θάλασσα !!

Η Τουρκία προσπαθεί ταχύτατα να δημιουργήσει ένα «τείχος» αντιπυραυλικής άμυνας, προκειμένου να αποκρούσει ενδεχόμενη μαζική επίθεση ρωσικών  πυραύλων cruise.turkey

Το τουρκικό γενικό επιτελείο κυριολεκτικά «κοιμάται και ξυπνάει» έχοντας σκοπό την δημιουργία αυτής της «απάντησης» ως  το λιγότερο το οποίο να πράξει για την ίδια την χώρα.
Η Άγκυρα αντιλαμβάνεται ότι η υπομονή της Ρωσίας δεν είναι ατελείωτη και οποιαδήποτε   πρόκληση μπορεί να καταλήξει πολύ άσχημα για τους Τούρκους, αναφέρουν Ρώσοι αμυντικοί εμπειρογνώμονες, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα   .
Οι Τούρκοι  δημιουργούν εσπευσμένα  το δικό τους  σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας, το οποίο θα ενσωματωθεί στο  ΝΑΤΟ, τόνισε  ο επικεφαλής του Τμήματος Αμυντικής Βιομηχανίας Ισμαήλ Ντεμίρ .
Υπενθυμίζεται ότι από το 2009, η Άγκυρα είχε ανακοινώσει  έναν διαγωνισμό για την  κατασκευή  ενός συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας, και  μόλις το  2013, η κινεζική εταιρεία CPMIEC ήταν ο νικητής του διαγωνισμού, η οποία πρότεινε την από κοινού ανάπτυξη συστήματος T-LORAMIDS, DF-2000   με κόστος α 3,4 δις $ .
Στη συνέχεια, οι Τούρκοι λόγω των αφόρητων αμερικανικών πιέσεων,  ακύρωσαν  τα αποτελέσματα του διαγωνισμού. Τώρα, η δημιουργία ενός συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας πραγματοποιείται από τις εγχώριες εταιρείες Roketsan και Havelsan.
«Δεν υπάρχει καμία ανάγκη να υποκρινόμαστε ο μόνος  εχθρός, τον  οποίο η Τουρκία έχει στρατηγικό λόγο να υπερασπιστεί με κάθε μέσο  είναι η Ρωσία», τονίζει  ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Nikolai  Poroskov.
«Η δημιουργία  ενός  ολοκληρωμένου συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας αποτελεί μια λίαν  δαπανηρή επιχείρηση, με πολύ « φασαρία»  και δεν είναι εύκολο για  μια χώρα σαν την Τουρκία να εισέρθει στο  πρακτικό κομμάτι του προγράμματος ,  για καμία χώρα δεν  είναι. Έτσι, η Άγκυρα ανησυχώντας  σοβαρά για τις προοπτικές των σχέσεων με την Ρωσία, απλά παραδέχεται  την πιθανότητα,  ρωσικοί πύραυλοι θα πέσουν στην Κωνσταντινούπολη, την Άγκυρα, την Αττάλεια και την Σμύρνη »,  δήλωσε  Ρώσος  Συνταγματάρχης ε.α .
Για το λόγο αυτό, η Τουρκία εκτιμά ότι είναι αρκετό  στο να περιοριστεί σε  συστήματα αναχαίτισης πυραύλων cruise.
Αυτό σημαίνει  αυτόματα ότι οι τρομεροί ρωσικοί   διηπειρωτικοί πύραυλοι «Yars» ή «Bulava», είτε απλά δεν αντιμετωπίζονται , είτε ότι ενδεχομένως το ΝΑΤΟ θα το πράξει για λογαριασμό τους.
«Οι Τούρκοι  ακόμα και ακόμη και με  κινεζική βοήθεια μετά  βίας μπορούν να  κατασκευάσουν ένα στοιχειώδες σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας, το οποίο  θα δύναται να καταστρέφει  ελάχιστους πυραύλους  στην πιο ευάλωτο σημείο  της αρχικής  τροχιάς τους. Ως εκ τούτου, δεν δύναται  να πράξουν ουδέν,  σε μια ενδεχόμενη μαζική επίθεση ρωσικών πυραύλων που  θα προσεγγίσουν τις στρατιωτικές τους εγκαταστάσεις και έτσι μοιραία  τα  στρατηγικά καθήκοντα της  τουρκικής άμυνας θα «μετατοπιστούν»  προς τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή αντιπυραυλική άμυνα», επισημαίνει ο Poroskov.
Οι Τούρκοι φοβούνται το αυτονόητο από τον Πούτιν , αλλά δυστυχώς για αυτούς ο «κοντός» έχει «οπλίσει» και θα πυροδοτήσει», διότι απλά δεν ξεχνά με ποιούς έχει να κάνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου