Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Αγωγή σε βάρος της Apple που... αχρηστεύει τα παλιά iPhone.

Αγωγή σε βάρος της Apple που... αχρηστεύει τα παλιά iPhone
Δεν είναι η πρώτη φορά που η Apple βρίσκεται αντιμέτωπη με μία τέτοια αγωγή, καθώς και πέντε χρόνια πριν, όταν είχε βγάλει το iOS 4 είχε δεχτεί πάλι μία αντίστοιχη μήνυση από κατόχους παλαιότερων iPhone 3G.

 Όμως αυτή τη φορά τα πράγματα δείχνουν πολύ πιο σοβαρά, καθώς ο ενάγων ζητά από την εταιρία ούτε λίγο ούτε πολύ αποζημίωση 5 εκατομμυρίων δολαρίων γιατί υποστηρίζει ότι η Apple εσκεμμένα κάνει σχεδόν άχρηστα τα παλαιότερης γενιάς iPhone με τη νέα ανανέωση του λειτουργικού της.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχουν αναφορές σε πάνω από 100 iPhone 4s τα οποία όταν αναβαθμίστηκαν στο iOS 9 άρχισαν να παρουσιάζουν δυσλειτουργίες σε πολλές εφαρμογές, να κολλάνε, και να είναι εμφανώς πιο αργά τόσο στα δικά του apps όσο και σε όσα είχαν αγοραστεί από άλλους developers.

Ο ενάγων υποστηρίζει ότι αποτελεί συνήθη πρακτική της Apple να δημιουργεί αυτή την κατάσταση, με στόχο να ωθεί τους καταναλωτές να αγοράσουν τις νεότερες και πιο ακριβές συσκευές τους κάθε δυο με τρία χρόνια. Μάλιστα, η Apple κατηγορείται και για παραπλάνηση των καταναλωτών, καθώς όσα υπόσχεται για το νέο λειτουργικό (πιο γρήγορες επιδόσεις, καλύτερη απόδοση της μπαταρίας κ.λπ.) όχι μόνο δεν ισχύουν, αλλά το αντίθετο, κάνουν τα παλαιότερα iPhone πρακτικά άχρηστα.  http://www.seleo.gr/epistimi/texnologia/198950-agogi-se-varos-tis-apple-pou-axristeyei-ta-palia-iphone

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου