Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Τσίπρας για Ασφαλιστικό: Χωρίς μεταρρύθμιση, σε 5 χρόνια δεν θα μπορούμε να δίνουμε συντάξεις.

Συνομιλία με τους δημοσιογράφους που ήταν στο Μέγαρο Μαξίμου είχε ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρωθυπουργός, μιλώντας στους κυβερνητικούς συντάκτες, χαρακτήρισε κρίσιμο μήνα τον Φεβρουάριο, ξεκαθάρισε ωστόσο πως η κυβέρνηση θα είναι έτοιμη για την αξιολόγηση. Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Ο κ. Τσίπρας έδωσε και το στίγμα για τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης με το νέο έτος: ασφαλιστικό, «κόκκινα» δάνεια και μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.

«Αναγκαία η μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό για να έχουμε να δώσουμε συντάξεις»
Ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στο ασφαλιστικό, χαρακτήρισε αναγκαία τη μεταρρύθμιση που πρέπει να γίνει, «διαφορετικά σε 5 χρόνια δεν θα μπορούν να δίνονται συντάξεις». Για τις επικουρικές συντάξεις τόνισε πως η προσπάθεια της κυβέρνησης είναι να καλύψει το σύνολο των συντάξεων και να επικρατήσουν κριτήρια δικαιοσύνης.
Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως η Ελλάδα ήταν πρώτη σε απορροφητικότητα για το ΕΣΠΑ, αντλώντας 5 δισ. τους τελευταίους 3 μήνες και 2 δισ. για τους αγρότες, σχολιάζοντας πως το 2015 έκλεισε «με καλά νέα για την κυβέρνηση».
Τέλος, αναφέρθηκε και στις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, λέγοντας πως θα σταματήσουν και ότι η τελευταία για το παράλληλο πρόγραμμα κατατέθηκε χθες και από εδώ και πέρα θα έρχονται με τη μορφή νομοσχεδίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου