Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Συνάντηση Φίλη - Ιερώνυμου μετά το «μπάχαλο» με τα θρησκευτικά.

Σύγκρουση με το... καλημέρα για τα θρησκευτικά -Ιερώνυμος: «Να μην ακούμε ανοησίες» -Αναγνωστοπούλου: Παραποιήθηκαν όλα όσα είπα.Συνάντηση Φίλη - Ιερώνυμου μετά το «μπάχαλο» με τα θρησκευτικά

«Ρήξη» στις σχέσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας με την Εκκλησία  προκλήθηκε με αφορμή τις δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού για απλοποίηση των διαδικασιών απαλλαγής από τα Θρησκευτικά.
Μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν και παρά την προσπάθεια της αναπληρώτριας υπουργού Σίας Αναγνωστοπούλου, να υποβαθμίσει τις δηλώσεις της, για το θέμα θα συναντηθεί την Τρίτη το μεσημέρι  στην Αρχιεπισκοπή ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Όταν η Σία Αναγνωστοπούλου προανήγγειλε σε συνέντευξή της στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» ότι θα πρέπει να απλοποιηθεί η διαδικασία απαλλαγής από τη διδασκαλία των Θρησκευτικών, όσων μαθητών το επιθυμούν, προφανώς και δεν φανταζόταν την έντονη ενόχληση που θα προκαλούνταν στους κόλπους της Εκκλησίας, αλλά και στην κοινότητα των Θεολόγων καθηγητών.

Αναφορικά με την απαλλαγή των μαθητών από το μάθημα των Θρησκευτικών η Αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου μιλώντας στο «Κόκκινο» ξεκαθάρισε πως θα καταργηθεί άμεσα η προϋπόθεση της δήλωσης του γονέα.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος σε μια από τις σπάνιες δημόσιες παρεμβάσεις του άφησε αιχμές κατά των δηλώσεων της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας και δεν έκρυψε τη δυσφορία του για το πρόσωπο της Σίας Αναγνωστοπούλου και τα όσα ανέφερε η ίδια.

«Δεν είναι του υπουργείου (σ.σ. η ενέργεια), αλλά κάποιας κυρίας που έχει ορισμένες ιδέες στο μυαλό της» δήλωσε ο κ. Ιερώνυμος, εκτιμώντας ότι πρόκειται για προσωπικές απόψεις της αναπληρώτριας υπουργού, ενώ αμφισβήτησε εάν η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας έχει την αρμοδιότητα να ασχοληθεί με αυτό το θέμα. «Αρμοδιότητες παίρνει κανείς μόνος του… Αρμόδιο είναι το Σύνταγμα πρέπει οι Έλληνες επιτέλους να σοβαρευτούμε και να μην ακούμε τις ανοησίες του ενός και τους άλλου» επεσήμανε καυστικά. Οι δηλώσεις της Σίας Αναγνωστοπούλου εκτός από τη δημόσια παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου προκάλεσαν ζωηρές συζητήσεις και στους κόλπους της Ιεραρχίας. Πολλοί Μητροπολίτες σε κατ’ιδίαν συζητήσεις τους εκφράζουν τη δυσφορία τους για τα όσα ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας.

Με σημερινές της δηλώσεις η υπουργός υπογράμμισε ότι παραποίησαν τα λεγόμενά της.

«Δεν μπορεί να μιλήσει κανένας σε αυτή τη χώρα, να πει μια κουβέντα, παραποιείται εντελώς, υποστήριξε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, αναφερόμενη στον "πόλεμο" που έχει ξεσπάσει μεταξύ αρχιεπισκόπου και της ίδιας, σχετικά με την απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών σε όσους μαθητές το επιθυμούν.

«Ό,τι έχω δηλώσει, ήταν απάντηση σ' έναν ακροατή του ραδιοφώνου Κόκκινου, που συζητούσαμε για άλλο θέμα, για την παιδεία αλλά για άλλο θέμα, διαμαρτυρία, και απάντησα σε αυτό. Δεν θέλω να κάνω κανένα σχόλιο», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Αναγνωστοπούλου ερωτηθείσα σχετικά στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA.

Η κυρία Σία Αναγνωστοπούλου επέμεινε ότι δεν θέλει να κάνει κανένα σχόλιο για το θέμα, επισημαίνοντας ότι το υπουργείο αυτή τη στιγμή έχει προβλήματα που πρέπει να διευθετήσει.

«Δεν θέλω να κάνω κανένα σχόλιο», δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ σημείωσε: «Δεν καταλαβαίνω όλη αυτή την αναστάτωση. Όλα ξεκίνησαν από μια διαμαρτυρία ακροατή για τον τρόπο απαλλαγής. Ας γίνει ό,τι πρέπει. Πραγματικά, μέσω της εκπομπής δεν θέλω να κάνω κανένα σχόλιο. Το υπουργείο τρέχει και δεν φτάνει. Για να απαντήσω για το θέμα πρέπει να πρώτα να υπάρξει συνεννόηση», κατέληξε.            http://www.protothema.gr/greece/article/513044/sunadisi-fili-ieronumou-meta-to-bahalo-me-ta-thriskeutika-/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου