Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Ζωή: Συμπράττω ως ανεξάρτητη με τη Λαϊκή Ενότητα.

Ζωή: Συμπράττω ως ανεξάρτητη με τη Λαϊκή Ενότητα - Κεντρική Εικόνα
Επίθεση από την πρώην Πρόεδρο της Βουλής στον Αλέξη Τσίπρα.Ως ανεξάρτητη συνεργαζόμενη με τη Λαϊκή Ενότητα θα συμπράξει στις επικείμενες εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Αυτό ανακοίνωσε η ίδια, σε συνέντευξη Τύπου, στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ, η οποία διήρκεσε σχεδόν 3,5 ώρες. Η κ. Κωνσταντοπούλου υποστήριξε ότι η Λαϊκή Ενότητα αποτελεί το πρώτο ανάχωμα εναντίον εκείνων που προσπαθούν με τις εκλογές να βάλουν στο περιθώριο την κοινωνία. Επίσης χαρακτήρισε κομβικής σημασίας τη σύμπραξη του Μανώλη Γλέζου και της Σοφίας Σακοράφα στο κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Στην ομιλία της έδωσαν το παρών η Ραχήλ Μακρή, ο Δημήτρης Στρατούλης, η Νάντια Βαλαβάνη, ο Γιάννης Σταθάς καθώς ο Νίκος Φωτόπουλος με τον Παναγιώτη Καλφαγιάννη.


«Υπάρχουν υπεύθυνοι για την διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ και υπάρχουν πολλοί που προσπαθήσαμε μέχρι τέλους ο ΣΥΡΙΖΑ να υπερασπιστεί την πολιτική ουσία και να αναλάβει δράση προτού επικρατήσει η μνημονιακή σιγή η οποία έχει εξοντώσει πολλούς συνανθρώπους μας» ανέφερε εξαπολύοντας επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα ενώ αναφερόμενη στις δικές της ενέργειες τόνισε ότι «προσωπικά και έχοντας μέχρι τις 30 Ιουλίου καταβάλλει προσπάθεια ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να υπερασπιστεί το πρόγραμμά του θεωρώ ότι εξάντλησα όλους τους τρόπους προκειμένου να αποτραπεί το κακό της υπογραφής του τρίτου μνημονίου».
«Η παρουσία μου στη θέση της προέδρου υπονομεύθηκε από την αρχή, από τις επιθέσεις του Νίκου Φίλη μέχρι την προσπάθεια σύνδεσής μου με την Χ.Α. Έως και την ευθεία απειλή θα σε τελειώσουμε αν δεν συμμορφωθείς με τις υποδείξεις» ανέφερε.
«Ούτε ο παραιτηθείς πρωθυπουργός ούτε όσοι όφειλαν δεν έκαναν αυτά που έπρεπε» σημείωσε.
«Προσωπικά και έχοντας, μέχρι την τελευταία στιγμή, καταβάλει προσπάθεια ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ συγκροτημένα να πάρει θέση και να αποτελέσει ανάχωμα στην υπογραφή του τρίτου μνημονίου, θεωρώ ότι εξάντλησα όλα εκείνα τα μέσα προκειμένου να αποτραπεί αυτό το κακό», τόνισε και συνέχισε:
«Και αυτό όχι αίφνης, ούτε με τρόπο απροσδόκητο, αλλά έχοντας υπάρξει εξ αρχής σαφής και συγκεκριμένη σε σχέση με το τι σημαίνει η υιοθέτηση από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύσεων, οι οποίες αντιστρατεύουν την πολιτική μας κληρονομιά».
«Από τη θέση ευθύνης που ανέλαβα και από τα καθήκοντα που ανέλαβα, γιατί πίστεψα σε αυτό που είπε ο παραιτηθείς πρωθυπουργός, ότι 'δεν μοιράζουμε καρέκλες αλλά ευθύνες', ανέλαβα την ευθύνη και επιχείρησα να αλλάξω το υπόδειγμα της κοινοβουλευτικής λειτουργίας» υπογράμμισε.
 
Παράλληλα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου εξαπέλυσε επίθεση στον Νίκο Φίλη, έκανε λόγο για «χυδαίες επιθέσεις», για «χυδαίες απόπειρες ταύτισής μου με τη Χρυσή Αυγή» και για «ευθεία απειλή ότι 'θα σε τελειώσουμε αν δεν συμμορφωθείς με τις υποδείξεις'».
Αναφερόμενη στον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Μαντά, έκανε λόγο για «θλιβερή απραξία».
«Λυπάμαι διότι εκείνοι που όφειλαν να ορθώσουν το ανάστημα, και πρώτος ο παραιτηθείς πρωθυπουργός, απέναντι στη διαρκή επίθεση που γινόταν, δεν έκαναν αυτά που έπρεπε, μολονότι κατ’ επανάληψη το ζητούσα», επεσήμανε και συνέχισε:
«Λυπάμαι που υπήρξαν σύντροφοί μου, που από θέσεις υπουργικές ή θέσεις εξουσίας δεν βρήκαν τη δύναμη να υπερασπιστούν την επιλογή να εγγυάται την ασφάλεια και τη λειτουργία της Βουλής η φρουρά.
Δεν βρήκαν τη δύναμη να υπερασπιστούν την αυτονόητη επιλογή να μη ασκείται καταστολή και μάλιστα εντελώς απροκάλυπτη και απρόκλητη απέναντι σε ταλαιπωρημένους πολίτες.
Λυπάμαι που υπήρξαν κάποιοι σύντροφοι, με τους οποίους έχουμε υποστεί την καταστολή και τα χημικά, που όχι απλώς δεν είπαν το αυτονόητο, αλλά προέβησαν σε ισοδωπιστικές δηλώσεις όπως ο Πάνος Σκουρλέτης και ο Κώστας Πουλάκης».
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε τον Γιάννη Πανούση «εκτροχιασμένο υπουργό Προστασίας του Πολίτη» που, όπως είπε «δεν έχει καμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ».
«Δεν θα έπρεπε ένας εκτροχιασμένος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, που δεν είχε καμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, να διατυπώνει ακόμα και υπονοούμενα ότι η στάση της Προέδρου αποτελεί μηνύματα σε κάποιους με τους οποίους συνομιλεί. Ή τον αδιανόητο ισχυρισμό ότι από τις θέσεις και τις τοποθετήσεις μου παράγεται βία. Δεν ανακλήθηκε στην τάξη ούτε από τον πρωθυπουργό», τόνισε χαρακτηριστικά.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στον πρώην υπουργό Δημήτρη Μάρδα «έναν άλλον άνθρωπο που καμία σχέση δεν είχε ποτέ με τον ΣΥΡΙΖΑ». Σημείωσε ότι της επιτέθηκε «με την αξίωση να παραχωρήσει η Βουλή το σύνολο των αποθεματικών της, αυτά που αποτελούν εγγύηση για την ανεξάρτητη λειτουργία του Κοινοβουλίου».

«Μπορούμε όλοι να αποτιμήσουμε εκείνες τις διαρροές εκείνης της εποχής, μπορούμε να αποτιμήσουμε ποια έννοια και ποια διάσταση είχε η διαρκής αρθρογραφία για φερομένη διατάραξη των σχέσεών μου με τον Πρωθυπουργό, για φερόμενη κρίση στις σχέσεις, για διαρκή ενόχληση του τότε Μαξίμου που έφταναν σε ακραία μυθοπλαστική αφήγηση με γεγονότα που δεν είχαν πότε συμβεί», σημείωσε.
Παράλληλα η Ζωή Κωνσταντοπούλου έκανε λόγο για «υποτιθέμενη έλλειψη εναλλακτικής» και για «το πολυπαιγμένο έργο από πλευρά του Πρωθυπουργού, 'όποιος έχει εναλλακτική πρόταση να την καταθέσει'».
«Έχει ειπωθεί μεγάλο ψέμα. Δεν είναι αλήθεια ότι δεν υπήρξε εναλλακτική και δεν είναι αλήθεια ότι δεν κατατεθήκαν προτάσεις εναλλακτικής», τόνισε και συνέχισε:
«Από τις 20 Φεβρουαρίου, όταν ανακοινώθηκε η κοινή δήλωση του Eurogroup, στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, που έγινε στις 25 Φλεβάρη, αφενός δήλωσα τη διαφωνία μου με αυτό το περιεχόμενο, αφετέρου έκανα πολύ συγκεκριμένες προτάσεις που αφορούσαν τη συγκρότηση ομάδων, εργαλείων, κυρίως νομικών επιτελείων και εργαλείων με την επιστράτευση των καλύτερων νομικών.
Αυτές δεν είναι προτάσεις που έκανα για πρώτη φόρα. Τις ίδιες προτάσεις είχα κάνει τον Σεπτέμβριο του 2013 στον κ. Βούτση και στον κ. Αθανασίου. Είχα κάνει προτάσεις εγγράφως και πολύ αναλυτικά προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, τον Ιούνιο του 2014, εξηγώντας ότι η υπόθεση της κατάργηση του μνημονίου, η ακύρωση του μνημονίου και η κατάργηση όλων των εφαρμοστικών νόμων αποτελούσε μια σύνθετη διαδικασία που απαιτούσε συγκεκριμένη προετοιμασία» .http://www.parapolitika.gr/article/316522/zoi-sympratto-os-anexartiti-me-ti-laiki-enotita

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου