Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Στην κυκλοφορία και νέα χιλιόμετρα… Η Ιόνια Οδός αλλάζει τον χάρτη.

IONIA TEROBO 7 15Τεσσεράμισι ακόμη χιλιόμετρα της Ιόνιας Οδού, θα δοθούν στην κυκλοφορία και θα μειώσουν ακόμη περισσότερο την απόσταση από τα Γιάννινα στο Αντίρριο.
Μετά τα προβλήματα που είχαν ανακύψει τον τελευταίο ένα μήνα, εξ αιτίας του capital control, οι κατασκευαστές ανεβάζουν και πάλι ρυθμούς.

Το τμήμα που δίνεται άμεσα στην κυκλοφορία είναι από το Κεφαλόβρυσο μέχρι την βιομηχανική περιοχή του Μεσολογγίου.
Ενθαρρυντικό είναι πάντως πως τα έργα προχωρούν ταχέως στα κομμάτια που είναι ελεύθερα. Για παράδειγμα η σήραγγα της Κλόκοβας διανοίγεται πολύ γρήγορα και ήδη περίπου 300 μέτρα έχουν γίνει τούνελ και από τις δύο πλευρές.
Η πρόοδος των εργασιών στην Ιόνια Οδό έχει ξεπεράσει το 56%, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της εταιρίας.
Το συνολικό μήκος του άξονα της Ιόνιας Οδού είναι περίπου 196 χιλιόμετρα, ενώ περιλαμβάνει και τις παρακάμψεις Αγρινίου και Άρτας.
Πέραν των 196 χλμ. νέου αυτοκινητοδρόμου, θα κατασκευαστούν ανάμεσα σε άλλα: 24 γέφυρες, 4 σήραγγες, 74 κάτω διαβάσεις και 36 άνω διαβάσεις.
Στο τέλος Μαΐου του 2015, η συνολική πρόοδος των εργασιών άγγιζε το 55,94%, ενώ τα εργοτάξια σε λειτουργία είναι ανά τμήμα τα εξής:
-0 χλμ.- 76,7 χλμ.: Εργοτάξιο Εύηνου
-76,6 χλμ. - 145,7 χλμ.: Εργοτάξιο Ανισοπέδου Κόμβου Αμβρακίας και εργοτάξια στην περιοχή Γέφυρας Μενιδίου και στην περιοχή Συκουλα. Τέλος στο 96χλμ, περιοχή Τούμπανο, βρίσκεται και λατομείο- συγκρότημα παραγωγής ασφαλτικών και σκυροδέματος.
-145,7 χλμ.– 170 χλμ: Εργοτάξιο Φιλιππιάδας
-170 χλμ.- 190 χλμ. : Εργοτάξιο Επισκοπικού
Μέχρι στιγμής για την κατασκευή του έργου, ένας μεγάλος αριθμός προσωπικού και μηχανημάτων έχει ενεργοποιηθεί.
Περισσότερα από 2.100 άτομα ήδη εργάζονται στα εργοτάξια που έχουν αναπτυχθεί, ενώ ο συνολικός αριθμός των μηχανημάτων και των φορτηγών που χρησιμοποιούνται (ιδιόκτητα, κατασκευαστικής κοινοπραξίας αλλά και μισθωμένα από την τοπική αγορά) ξεπερνά τα 1.420.
Τα οφέλη στην τοπική οικονομία είναι πολλαπλά, ενώ με την ολοκλήρωσή της η Ιόνια Οδός θα προσφέρει σε όλους τους οδηγούς ασφάλεια, άνεση, ποιοτικές υπηρεσίες και μειωμένη κατά μία ώρα διάρκεια διαδρομής στο ταξίδι Αντίρριο – Ιωάννινα.      http://epiruspost.gr/ipiros/ioannina/32998-2015-07-26-09-06-49.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου