Πέμπτη, 30 Απριλίου 2015

Υποβάθμισε σε Caa2 την Ελλάδα η Moody’s.

Σε υποβάθμιση της αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Moody’s, διαμορφώνοντας την σε Caa2, από Caa1 προηγουμένως, διατηρώντας αρνητικό το outlook.
Η απόφαση του οίκου να υποβαθμίσει την Ελλάδα αντανακλά αφενός την αβεβαιότητα που κυριαρχεί στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των Ευρωπαίων πιστωτών την και αφετέρου τις ανησυχίες για το αν υπάρξει εγκαίρως συμφωνία ώστε να αποδεσμευτεί η δόση των 7,2 δισ. ευρώ του πακέτου διάσωσης.

Σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης, η ελληνική οικονομία επηρέαζεται αρνητικά από την αδύναμη οικονομική δραστηριότητα και το εύθραυστο πολιτικό περιβάλλον.

 Όπως αναφέρει η Moody’s οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των Ευρωπαίων πιστωτών της έχουν σημειώσει πολύ μικρή πρόοδο τους τελευταίους δύο μήνες, αν και το τελευταίο διάστημα έχουν διαφανεί κάποιες κινήσεις για την επίτευξη συμφωνίας.
Παρ’ όλα αυτά, τα περιθώρια έχουν μειωθεί σημαντικά, ενώ οι δύο πλευρές απέχουν αρκετά από μία συμφωνία που θα αποκαθιστά, έστω και προσωρινά, τη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας. Χρειάζεται, πλέον, σαφώς πολιτική βούληση για να υπάρξει συμφωνία, ενώ η έκβαση των διαπραγματεύσεων παραμένει εξαιρετικά αβέβαιη, ενώ ο κίνδυνος να συμβεί κάποιο “ατύχημα” έχει αυξηθεί.          http://www.naftemporiki.gr/finance/story/946543/ypobathmise-se-caa2-tin-ellada-i-moodys

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου