Πέμπτη, 30 Απριλίου 2015

Ελλάδα,Ισραήλ,ΗΠΑ σε νέα άσκηση στην Μεσόγειο πριν καν τελειώσει ο ΗΝΙΟΧΟΣ.

Πριν ολοκληρωθεί η άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ στον αέρα με τη συμμετοχή Ελλάδας,Ισραήλ,ΗΠΑ ξεκίνησε μεγάλη αεροναυτική άσκηση των τριών χωρών . Πρόκειται για την «Noble Dina 15» η οποία διεξάγεται από την Κρήτη μέχρι την Χάιφα του Ισραήλ.Image


Η άσκηση Noble Dina -που θα διαρκέσει έως τις 14 Μαΐου 2015- θα εκτελεστεί σε τρεις φάσεις:

-A’ Φάση (29 Απριλίου – 3 Μαΐου), διεξάγεται στη θαλάσσια περιοχή του Κρητικού Πελάγους και της  Ανατολικής Μεσογείου και εν όρμω, στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής του ΝΑΤΟ (ΚΕΝΑΠ)  στην Σούδα  Κρήτης.


-Β΄ Φάση (4 – 11 Μαΐου), διεξάγεται στη θαλάσσια περιοχή του Κρητικού Πελάγους και της  Ανατολικής Μεσογείου και εν όρμω, στις εγκαταστάσεις του Ναυστάθμου στην Χάιφα Ισραήλ.

-Γ΄ Φάση (11 – 14 Μαΐου), διεξάγεται στη θαλάσσια περιοχή της  Ανατολικής Μεσογείου.

Σκοπός της άσκησης είναι η αξιολόγηση και ανάπτυξη του επιπέδου της συνεργασίας των συμμετεχόντων σε επιχειρησιακό και τακτικό/τεχνικό επίπεδο σε αντικείμενα:
Πολέμου Επιφανείας ,Ανθυποβρυχιακού  Πολέμου, με χρήση και Αεροσκαφών Ναυτικής Συνεργασίας ,Αεράμυνας,Διοικητικής Μέριμνας  εν πλω, με χρήση και των οργανικών Ελικοπτέρων ,Ηλεκτρονικού Πολέμου και Επικοινωνιών και Επιχειρήσεων Ναυτικής Αποτροπής.

Οι συμμετέχουσες δυνάμεις αποτελούνται από πολεμικά πλοία διαφόρων τύπων (Φρεγάτες , Κορβέτες, Ταχέα Περιπολικά Κατευθυνομένων Βλημάτων, Πετρελαιοφόρα), , Υποβρύχια , ελικόπτερα  και αεροσκάφη διαφόρων τύπων (μαχητικά, ναυτικής συνεργασίας).

Ο ''Ηνιοχος'', που ξεκίνησε στις 20 Απριλίου , τελειωνει στις 30 Απριλίου. -    http://www.onalert.gr/stories/ellada-israel-usa-se-nea-askisi-sti-mesogeio/42174

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου