Πέμπτη, 30 Απριλίου 2015

Σκάνε λάστιχα και «ξαφρίζουν» πορτοφόλια! – Έκλεψαν από Λαρισαίο μηχανικό 2.000 ευρώ και επιταγές.

Με την… ευφυή μέθοδο του «σκασμένου ελαστικού», ξαναχτύπησαν προχθές, μετά από πολλά χρόνια, άγνωστοι δράστες κλέβοντας την τσάντα 53χρονου Λαρισαίου μηχανικού, που περιείχε περισσότερα από 2.000 ευρώ, επιταγές και συναλλαγματικές.
Η ίδια μέθοδος κλοπής, είχε γίνει γνωστή στη Λάρισα τουλάχιστον πριν από δέκα χρόνια, όταν οι δράστες παρακολουθούσαν τα υποψήφια θύματά τους που έκαναν τραπεζικές συναλλαγές. Όταν αυτή ολοκληρωνόταν, συνεργάτες τους έξω από την τράπεζα, τρυπούσαν το ελαστικό του αυτοκινήτου του θύματος με τέτοιο τρόπο ώστε να χάνει αέρα σταδιακά.

Οι δράστες παρακολουθώντας το θύμα τους (που στο μεταξύ είχε επιβιβαστεί στο αυτοκίνητό του φεύγοντας από την τράπεζα) επιλέγοντας έναν σχετικά απομακρυσμένο χώρο για να δράσουν, παριστάνοντας τον «καλό Σαμαρείτη» υπεδείκνυαν στον ανυποψίαστο πολίτη – οδηγό, ότι έχει πρόβλημα με το «σκασμένο» λάστιχο, «ποντάροντας» στην αντίδραση του οδηγού.
Έτσι, όταν ο πολίτης έβγαινε από το αυτοκίνητο για να επιβεβαιώσει το πρόβλημα, τότε οι δράστες τον αιφνιδίαζαν, έπαιρναν τα χρήματα και εξαφανίζονταν. Η προχθεσινή περίπτωση έχει αρκετά «κοινά σημεία» με τη μέθοδο του «σκασμένου ελαστικού» αφού οι δράστες αυτή την περίοδο καιροφυλακτούν στις τράπεζες.
Ο 53χρονος Λαρισαίος ηλεκτρολόγος μηχανικός, προχθές Τρίτη, λοιπόν, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» είχε προχωρήσει σε μια ή δυο τραπεζικές συναλλαγές, αγνοώντας προφανώς ότι τον παρακολουθούν οι δράστες και μάλιστα για ώρες, αφού – σύμφωνα με τις ίδιες πηγές – η τελευταία συναλλαγή έγινε στις 2 περίπου το μεσημέρι, ενώ η ληστεία έγινε μετά τις 5 το απόγευμα.
Ο 53χρονος ενώ κινείτο στην οδό Λαγού άκουσε τον θόρυβο από το «σκασμένο» ελαστικό και διαπιστώνοντας το πρόβλημα, στάθμευσε προσωρινά το αυτοκίνητο και παράλληλα το κλείδωσε. Οι δράστες, δυο νεαροί άνδρες, εκμεταλλεύθηκαν την ολιγόλεπτη απουσία του 53χρονου (σ.σ. που ανυποψίαστος απομακρύνθηκε για λίγο από το αυτοκίνητο αναζητώντας λύση για το «σκασμένο» λάστιχο) και έσπασαν το τζάμι, της θέσης πίσω από τον οδηγό.
Σύμφωνα με άλλες πηγές, οι δράστες ανασήκωσαν το πίσω κάθισμα και από το χώρο των αποσκευών (πορτ μπαγκάζ) έκλεψαν τη δερμάτινη τσάντα του 53χρονου που μεταξύ άλλων περιείχε 2.000 ευρώ, σφραγίδες, μπλοκ αποδείξεων, συναλλαγματικές και επιταγές. Το γεγονός ότι οι δράστες ανασήκωσαν το κάθισμα για να φθάσουν στο πορτ μπαγκάζ και να κλέψουν την τσάντα, ενισχύει τις υποψίες των αρχών ότι οι δράστες παρακολουθούσαν το θύμα, γνωρίζοντας τις κινήσεις του.
ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Σημειώνεται πως το τελευταίο διάστημα στη Λάρισα, καταγράφονται «αυξημένα» περιστατικά ληστειών πολιτών οι οποίοι νωρίτερα προχώρησαν σε αναλήψεις χρημάτων γεγονός που ενισχύει την εκτίμηση ότι οι δράστες παριστάνοντας τους πελάτες τραπεζών, στην ουσία «ψαρεύουν» τα υποψήφια θύματά τους.
Το τελευταίο διάστημα επίσης, σε διαρρήξεις σπιτιών στη Λάρισα, πέραν των «συνηθισμένων» περιπτώσεων κλοπών κοσμημάτων καταγράφονται παράλληλα και κλοπές χρηματικών ποσών.
Με τους δράστες να εκμεταλλεύονται την, υπέρμετρη σε πολλές των περιπτώσεων, φοβία των πολιτών για τις γενικότερες οικονομικές εξελίξεις που συνδυάζεται με εκταμίευση χρηματικών ποσών, πολίτες που έχουν την εντύπωση ότι είναι ασφαλέστερο τα χρήματά τους να «φυλάσσονται» στα σπίτια.
(Ρεπορτάζ του Βαγγέλη Κακάρα στην εφημερίδα «Ελευθερία»)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου