Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Οι «καυτές πατάτες» της προεδρικής ατζέντας.--Κρίσιμος ο Ιανουάριος που έρχεται.

Λευκωσία: Κρίσιμος σε εξελίξεις θα είναι ο Ιανουάριος, ενώ η ατζέντα της Κυβέρνησης είναι φορτωμένη με πολλά θέματα αλλά και «καυτές πατάτες». Κυπριακό, ενεργειακά, τουρκικές προκλήσεις και Οικονομία είναι μερικά από τα θέματα...
  
Οι «καυτές πατάτες» της προεδρικής ατζέντας
Πρώτον, η επόμενη κίνηση των Τούρκων σε σχέση με την παρουσία του «Μπαρμπαρός» θα επηρεάσει το τι μέλλει γενέσθαι στο Κυπριακό αλλά και το κλίμα στην περιοχή.
Δεύτερον, αναμένεται με βάση τον προγραμματισμό εντός Ιανουαρίου και η συνέχιση των ερευνών της ΕΝΙ σε άλλο κοίτασμα.Τρίτο, δεν αναμένεται κάθοδος της Τρόικας στο τέλος Ιανουαρίου, όπως προγραμματίζεται, λόγω των εξελίξεων στο θέμα των εκποιήσεων. Το θέμα τούτο αναμένεται να συζητήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τους αρχηγούς των κομμάτων. Ένα ζήτημα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η Κυβέρνηση θα είναι και αυτό των Κυπριακών Αερογραμμών.
Τέταρτο, στην ατζέντα του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι και ταξίδια στο εξωτερικό. Στις 26 Ιανουαρίου θα μεταβεί στο Μπαχρέιν ενώ ανοικτή παραμένει η ημερομηνία για την επίσκεψη στη Μόσχα.

Πέμπτο, θα επιδιωχθεί συνεννόηση με την Αίγυπτο για επίτευξη συμφωνίας για πώληση φυσικού αερίου από το οικόπεδο 12. Έκτο, θα προχωρήσει σε διοικητικές αλλαγές στο Προεδρικό ενώ γίνονται σκέψεις για ανασχηματισμό, που χρονικά τοποθετείται τον Μάρτιο.     http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/234957/oi-kaftes-patates-tis-proedrikis-atzentas#sthash.IJvM1Ujr.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου