Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Επιδίδεται σήμερα το κατηγορητήριο σε συγκεκριμένα πρόσωπα για το σκάνδαλο του ΣΑΠΑ.


Τον δρόμο της φαίνεται να παίρνει η πολύκροτη υπόθεση του ΣΑΠΑ αφού αύριο 29 Δεκεμβρίου είναι η ημερομηνία λήξης του διατάγματος προσωποκράτησης για τον τέως Δήμαρχο Πάφου Σάββα Βέργα, τον Γενικό Διευθυντή του ΣΑΠΑ Ευτύχιο Μαλληκίδη που τελεί σε διαθεσιμότητα, τον πρώην Δημοτικό σύμβουλο του ΔΗΣΥ Γιώργο Μιχαηλίδη, τον πρώην Δημοτικό σύμβουλο του ΔΗΚΟ Ευστάθιο Ευσταθίου και τον πρώην Δημοτικό σύμβουλο του ΑΚΕΛ Βάσο Βασιλείου.
 

Σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να επιδοθούν τα κατηγορητήρια σε συγκεκριμένα πρόσωπα για την υπόθεση ΣΑΠΑ .
Στο κατηγορητήριο αναμένεται πως θα βρίσκονται πρόσωπα που η Αστυνομία εξασφάλισε μαρτυρία εναντίον τους στο Δικαστήριο κατά την διαδικασία διατάγματος προσωποκράτησης τους.
Στο μεταξύ, το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου θα αποφασίσει ανάλογα αν τα πρόσωπα αυτά αφεθούν ελεύθερα υπό όρους μέχρι την ημερομηνία έναρξης της υπόθεσης ή αν το Δικαστήριο διατάξει να παραμείνουν υπό κράτηση μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης ενώπιον Κακουργιοδικείου.
Οπως είναι ήδη γνωστό στις 8 Ιανουαρίου 2015, ολοκληρώνεται η διαδικασία άρσης της βουλευτικής ασυλίας για τον βουλευτή του Κ.Σ. ΕΔΕΚ στην Επαρχία Πάφου Φειδία Σαρίκα.
Συγκεκριμένα στις 8 Ιανουαρίου έχει οριστεί από το Ανώτατο Δικαστήριο η εξέταση της αίτησης της Νομικής Υπηρεσίας σχετικά με την άρση της ασυλίας του βουλευτή της ΕΔΕΚ Φειδία Σαρίκα.
Η αίτηση καταχωρήθηκε στο Ανώτατο από την Νομική Υπηρεσία το μεσημέρι της 23ης Δεκεμβρίου.
Ο κ. Σαρίκας είχε ζητήσει με επιστολή του στον Γενικό Εισαγγελέα την άρση της ασυλίας του για λόγους διαφάνειας.
Όπως ο ίδιος είχε αναφέρει στην επιστολή του προς τον Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη, η άρση της ασυλίας του θα δώσει την δυνατότητα στον ίδιο να καταθέσει ενώπιον των ανακριτών, να απαντήσει στα διάφορα ερωτήματα και να υπερασπιστεί τον εαυτό του.
Το ανακριτικό έργο για την υπόθεση ΣΑΠΑ συνεχίστηκε όλο αυτό το διάστημα με εντατικούς ρυθμούς τόσο με την λήψη καταθέσεων από το φιλικό, οικογενειακό και εργασιακό περιβάλλον των υπόπτων αλλά και με τις καταθέσεις από συγκεκριμένα πρόσωπα που προέκυψαν απο την αποκάλυψη των τραπεζικών δεδομένων.
Επίσης το κλιμάκιο των ανακριτών αυτό το διάστημα προχώρησε με το έργο της αξιολόγησης διάφορων εγγράφων που παραλήφθηκαν, με την διεξαγωγή ερευνών σε συγκεκριμένους χώρους, με την έκδοση διαταγμάτων αποκάλυψης τραπεζικών δεδομένων όσο και με δικαστικές συνδρομές που εστάλησαν για εξετάσεις σε χώρες του εξωτερικού.
Πηγή: ikypros/ΚΥΠΕ
http://ikypros.com/?p=70108#sthash.svGw5XbF.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου