Σάββατο, 27 Δεκεμβρίου 2014

Σαμαράς: Αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ μας οδηγούν εκτός ευρώ.--ΣΥΡΙΖΑ: Ο Σαμαράς κινδυνολογεί για να αποφύγει τις πρόωρες εκλογές.

Νέο κάλεσμα για εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας απηύθυνε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με συνέντευξή του στη ΝΕΡΙΤ. «Η άρνηση εκλογής Προέδρου σημαίνει πολιτικό εκβιασμό» τόνισε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του και προειδοποίησε: «Αν εκλέξουμε Πρόεδρο θα έχουμε σπρώξει τη χώρα έξω απ' την κρίση, αν δεν ψηφίσουμε Πρόεδρο, όλοι όσοι ψηφίσουν παρών θα έχουν την ευθύνη και θα τους θυμάται ο λαός και κυρίως η ιστορία». Σαμαράς: Αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ μας οδηγούν εκτός ευρώΣύμφωνα με όσα είπε ο κ. Σαμαράς στη συνέντευξή του απευθυνομένος στους βουλευτές ενόψει της τρίτης ψηφοφορίας της Δευτέρας: «Άρνηση εκλογής Προέδρου στην τρίτη εκλογή σημαίνει ταύτιση με το δίδυμο Τσίπρα-Καμμένου. Κανένας βουλευτής δεν δικαιούται μετά να πει πως δεν ήξερε».

«Ο κόσμος δεν θέλει πρόωρες εκλογές» υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: «Θέλει να βγει Πρόεδρος της Δημοκρατίας από αυτήν τη Βουλή. Εγώ έκανα και κάνω τα πάντα για να βγει Πρόεδρος. Για να αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές. Γιατί αυτό επιβάλλει το Εθνικό συμφέρον. Και γιατί αυτό είναι και το δικό μου χρέος. Φτύσαμε αίμα τα τελευταία χρόνια για να κρατήσουμε την Ελλάδα όρθια. Εγώ ξέρω πολύ καλά τους θανάσιμους κινδύνους που περικλείουν ανόητα «νταηλίκια» και επικίνδυνοι σχεδιασμοί, που θα μας φέρουν σε σύγκρουση με όλους τους εταίρους μας. Όσοι αυτά επιδιώκουν, είτε είναι ανόητοι, είτε εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα».


Άρνηση εκλογής προέδρου σημαίνει ταύτιση με το δίδυμο Τσίπρα - Καμμένου


Στη συνέντευξή του, ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε από τους βουλευτές να υπερψηφίσουν τον υποψήφιο Πρόεδρο Σταύρο Δήμα ώστε η χώρα να μην οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές που θα μπορούσαν να προκαλέσουν εθνική περιπέτεια. «Άρνηση εκλογής νέου Προέδρου στην τρίτη εκλογή, σημαίνει ότι όσοι το κάνουν, συντάσσονται με το δίδυμο Τσίπρα – Καμμένου. Δηλαδή, με τον πολιτικό εκβιασμό. Δηλαδή, ότι αποδέχονται συνειδητά πως η χώρα μπορεί να μπει σε μία καινούργια περιπέτεια. Κανένας βουλευτής δεν δικαιούται μετά να πει ότι δεν ήξερε. Θα είναι συνυπεύθυνος για την υπογραφή της ψήφου του και για τις συνέπειες που μπορεί να προκύψουν» είπε ο πρωθυπουργός.

Ο ίδιος δεν δίστασε να καλέσει κι άλλους να μπουν στην κυβέρνηση. «Θέλουμε κι άλλες δυνάμεις με ευρωπαϊκό προσανατολισμό» ανέφερε ο πρωθυπουργός. «Κάνω και πάλι έκκληση στους βουλευτές όλων των κομμάτων να ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Να απομακρύνουν οριστικά την αβεβαιότητα και τα σύννεφα που μαζεύονται απειλητικά πάνω από τη χώρα. Αν εκλέξουμε Πρόεδρο, θα έχουμε σπρώξει τη χώρα έξω από την κρίση. Αν δεν εκλέξουμε Πρόεδρο, η ευθύνη των εκλογών, θα βαρύνει εκείνους που δεν θα ψηφίσουν Πρόεδρο. Δηλαδή, όσους θα πουν «παρών». Αλλά αυτή τη φορά το «παρών» θα έχει το ονοματεπώνυμό τους. Και θα τους θυμάται όλος ο κόσμος. Και κυρίως η Ιστορία…».

Όσον αφορά την υπόθεση Χαϊκάλη, ο κ. Σαμαράς είπε: «Είναι απίστευτο το επεισόδιο όπου στέλεχος των ΑΝΕΛ πήγε να εξαγοράσει βουλευτή των ΑΝΕΛ. Είδαμε μια συμμορία πολιτικών εκβιασμών», ενώ συμπλήρωσε: «Ο κ. Τσίπρας έδινε συγχαρητήρια στον κ. Χαϊκάλη ενώ ο κ. Γλέζος ζητούσε να μην μπουν οι ανεξάρτητοι βουλευτές στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ».


«Όλο το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι μονομερείς ενέργειες»

Σχετικά με αυτό που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι δεν θα προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες, παρά μόνο εάν προκριθεί αυτό, ο κ. Σαμαρά το θεωρεί «κοροϊδία». «Όλο το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι μονομερείς ενέργειες. Όλα αυτά που έχει πει κατά καιρούς είναι μονομερείς κινήσεις. Δηλαδή το πρόγραμμά τους της Θεσσαλονίκης, επιστρέφει τη χώρα στα ελλείμματα και είναι μονομερής ενέργεια. Η κατάργηση των εφαρμοστικών νόμων, των μεταρρυθμίσεων, είναι μονομερής ενέργεια. Το να μην πληρώνεις τους τόκους του χρέους, είναι μονομερής ενέργεια. Το να υπολογίζεις ότι θα χρησιμοποιήσεις το υπόλοιπο του Ταμείου για την ανακεφαλαίωση των τραπεζών προκειμένου να κάνεις παροχές, είναι εξωπραγματικό, είναι αδύνατο έτσι και αλλιώς. Και οποιοσδήποτε προσπαθήσει να το κάνει, που δεν μπορεί να το κάνει, θα είναι μονομερής ενέργεια. Ό,τι λέει είναι μονομερής ενέργεια, που οδηγεί πίσω στη χρεοκοπία ή σε νέα μνημόνια ή και στη χρεοκοπία και στα μνημόνια, εν πάση περιπτώσει πάντως σίγουρα σε μια τεράστια σύγκρουση με τους εταίρους και τους δανειστές, με όλη την Ευρώπη. Όμως, ποιους πάνε να κοροϊδέψουν; Τους έχει καταλάβει ο κόσμος. Επαναλαμβάνω και εδώ και στο εξωτερικό».


Σαμαράς: Αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ μας οδηγούν εκτός ευρώ

Σχετικά με όλους όσοι μιλούν για έξοδο της χώρας από τη ζώνη του ευρώ, ο κ. Σαμαράς σχολίασε: «Δυστυχώς, όσο περισσότερο ακούνε το ΣΥΡΙΖΑ, τόσο περισσότερο φρίττουν! Ακούν τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ να λέει ότι… θα χορέψει τις αγορές στο ταψί! Εδώ ακόμα και μεγάλες χώρες τρέμουν μην υποβαθμιστεί η πιστοληπτική τους ικανότητα και παίρνουν έκτακτα μέτρα για να μην το γυρίσουν οι αγορές εναντίον τους. Και μιλάω για Ιταλία, μιλάω για Γαλλία, μιλάω και για Ρωσία ακόμα! Και δικοί μας ανεύθυνοι απειλούν τις αγορές ότι θα τις χορέψουν στο ταψί» ενώ στη συνέχεια σχολίασε: «Αυτά που λέει ότι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν τον ορισμό του πιστωτικού γεγονότος. Δυστυχώς! Όπως, για παράδειγμα, το να μην πληρώνει τους τόκους από τα χρέη μας!».

«Μιλάνε και πάλι, δυστυχώς, για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, γιατί απλούστατα αυτά που υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ εκεί οδηγούν. Αν ανατρέψει τις μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα και επιστρέψει τη χώρα στα ελλείμματα, οι αγορές δεν θα μας δανείζουν και οι δανειστές θα απαιτήσουν πολύ πιο αυστηρούς όρους από εκείνους που υπήρχαν στο Μνημόνιο. Ο ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν, τι μας λέει; Μας λέει είτε πάμε σε νέο Μνημόνιο είτε σε χρεοκοπία, και έξοδο από το ευρώ! Αυτά που λέει, αυτό εννοεί. Κι αυτό το ξέρουν όλοι. Το λένε όλοι. Και το λένε και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ότι δεν βλέπει…».

Πριν δυόμιση χρόνια, σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, «μέσα στην Ευρώπη υπήρχαν κάποιοι που ήθελαν να τιμωρηθεί η Ελλάδα, για να παραδειγματιστούν οι υπόλοιποι, κι αυτό εμείς το αποτρέψαμε. Ερχεται ο ΣΥΡΙΖΑ και προσπαθεί να μας φέρει σε ευθεία σύγκρουση με όλους τους δανειστές μας για να μας θυσιάσουν όπως την Ιφιγένεια και να μας κάνουν αποδιοπομπαίο τράγο. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε κάποτε πραγματικά να κυβερνήσει θα έσπευδε τώρα να ψηφίσει Πρόεδρο Δημοκρατίας, και με τα δύο χέρια, ώστε να μπει ομαλά η Ελλάδα στη μετά μνημόνιο εποχή».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο πρωθυπουργός σημείωσε πως τον βολεύουν οι εκλογές. «Με βολεύουν οι εκλογές, γιατί αν γίνουν εκλογές θα τις κερδίσουμε» είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Προσωπικά, θέλω να δω το πλοίο να δένει με ασφάλεια, δεν μπορείς να το ξαναστέλνεις σε φουρτουνιασμένες θάλασσες, χωρίς πυξίδα, χωρίς πλήρωμα. Οι Έλληνες καταλαβαίνουν πως ό,τι χτίσαμε αυτά τα χρόνια μπορεί να χαθεί σε μία μέρα. Ασχετα με το τι "βολεύει" τα κόμματα, τη χώρα τη "βολεύει" να μην γίνουν τώρα εκλογές».


Δεν θα κάνουμε τους χρυσαυγίτες... ρυθμιστές των εξελίξεων

Όσον αφορά στα σενάρια ότι υπάρχει πιθανότητα οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής να ψηφίσουν υπέρ του Σταύρου Δήμα και να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο κ. Σαμαράς σχολίασε: «Πρώτα από όλα οι ίδιοι είπαν ότι δεν θα ψηφίσουν Πρόεδρο! Ούτε και ο κ. Δήμας το δέχεται. Τώρα, αν προβοκάρουν την Προεδρική εκλογή, αυτό είναι ένας λόγος παραπάνω, για να ψηφίσουν όλοι οι υπόλοιποι Σταύρο Δήμα! Και να συμπληρωθεί ο αριθμός των 180 χωρίς τις ψήφους της Χρυσής Αυγής! Αυτό είναι η απάντηση. Αλλιώς είναι σαν να κάνουμε τους χρυσαυγίτες... ρυθμιστές των εξελίξεων».Άμεση ήταν η απάντηση της Κουμουνδούρου  στη συνέντευξη  του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην κρατική τηλεόραση.http://www.protothema.gr/politics/article/437924/deite-live-tin-sunedeuxi-samara-gia-tin-eklogi-proedrou/


Με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για ύστατη προσπάθεια αποφυγής της διαφαινόμενης προσφυγής στις κάλπες. Μάλιστα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητάει από τον πρωθυπουργό να κατονομάσει όσους ζήτησαν την «αυτοπαραίτηση» της κυβέρνησης, όπως είπε ο κ. Σαμαράς στη ΝΕΡΙΤ.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού

«Σε μια ύστατη προσπάθεια αποφυγής της διαφαινόμενης προσφυγής στις κάλπες ο πρωθυπουργός,  μέσω της σημερινής του συνέντευξης,  κατέφυγε σε έναν ακόμη κινδυνολογικό τυχοδιωκτισμό.  

Ο δημοκρατικός κόσμος, εμβρόντητος, τον παρακολούθησε να απαντά στον κ Κ. Μητσοτάκη και σε άλλους βουλευτές του, που δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν παρών σε περίπτωση που η Χ.Α. υπερψηφίσει τον κ. Δήμα.
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Σαμαράς κινδυνολογεί για να αποφύγει τις πρόωρες εκλογές
Τους ζητά, μάλιστα, όχι μόνο να μην ψηφίσουν «παρών», αλλά να βρουν «έναν λόγο παραπάνω» για να υπερψηφίσουν και αυτοί. Φαίνεται πως δεν πήγαν χαμένα  τα τόσα χρόνια συνεργασίας του με τον κ. Μπαλτάκο!

Αναμένουμε την εκ νέου τοποθέτηση του κ. Σταύρου Δήμα σε αυτό το ζήτημα καθώς και τις τοποθετήσεις κομμάτων, αλλά και βουλευτών ακόμα και της κυβερνητικής πλειοψηφίας.
Ο κ. Σαμαράς δεν δίστασε, επίσης, να χαρακτηρίσει ως αντίθετη με το Σύνταγμα  τη στάση όσων δεν ψηφίσουν υπέρ του κ. Δήμα.

Επιχαίρει για το έργο του, που κατέστησε την χώρα μας συνώνυμο της ανθρωπιστικής κρίσης και διέλυσε την οικονομία της, ενώ το μόνο που έχει να αντιτάξει στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης είναι η συνέχιση του μνημονίου και την υλοποίηση των μέτρων Χαρδούβελη.

Αντί να σιωπά, με τα όσα έγιναν γνωστά με την ομολογημένη απόπειρα δωροδοκίας, επανέρχεται θρασύτητα επιτιθέμενος στο ΣΥΡΙΖΑ, όταν ο ίδιος με τις δηλώσεις του δεν διευκόλυνε να χυθεί άπλετο φως στην όλη υπόθεση.

Δήλωσε, επίσης, ότι κάποιοι του ζήτησαν την «αυτοπαραίτηση» της κυβέρνησης. Οφείλει τώρα να τους κατονομάσει και να μην αφήνει σκιές για παρεμβάσεις εξωθεσμικών κέντρων.

Υπογραμμίζουμε, τέλος, ότι μέχρι χτες έλεγε ότι οι εκλογές είναι αβεβαιότητα. Σήμερα, παραδέχεται ότι οι εκλογές βάζουν τέρμα στην αβεβαιότητα. Είναι το μόνο στο οποίο συμφωνούμε μαζί του. Ο λαός θα βάλει τέλος στην αβεβαιότητα που δημιουργεί η πολιτική της υποτέλειας στα μνημόνια, θα βάλει τέλος στην αβεβαιότητα που προκαλεί η εμμονή του κου Σαμαρά με την εξουσία».   http://www.protothema.gr/politics/article/437961/suriza-kindunologia-kai-tuhodioktismos-gia-na-apofeuhthoun-tis-proores-ekloges/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου