Σάββατο, 27 Δεκεμβρίου 2014

Γιατί προστέθηκε το έτος 2014 στους Κατευθυντήριους Λίθους της Γεωργίας;


του Γιάννη Μιχελή
Τα fora των εναλλακτικών ΜΜΕ πήραν φωτιά την 23η Σεπτεμβρίου, όταν δημοσιεύτηκε η πληροφορία πως οι «Κατευθυντήριοι Λίθοι» της Γεωργίας (γνωστοί και ως Πλάκες της Γεωργίας - Georgia Guidestones) απέκτησαν μία προσθήκη: Στην κορυφή ενός εκ των μονόλιθων τοποθετήθηκε ένας κυβικός ακρογωνιαίος λίθος με τους αριθμούς «20» και «14» σκαλισμένους στις παρακείμενες επιφάνειες.
Το όλο κατασκεύασμα, που όταν έγινε γνωστό αναστάτωσε τον κόσμο, έχει σχεδόν έξι μέτρα ύψος και είναι κατασκευασμένο από έξι πλάκες γρανίτη, που ζυγίζουν πάνω από 100 τόνους συνολικά! Μία πλάκα βρίσκεται στο κέντρο, με τις άλλες διατεταγμένες γύρω απ’ αυτήν. Στην κορυφή βρίσκεται η έκτη πλάκα, ως κορωνίδα του κατασκευάσματος και είναι αξιοσημείωτο ότι οι πλάκες είναι ευθυγραμμισμένες αστρονομικά.


Οι Κατευθυντήριοι Λίθοι της Γεωργίας βρίσκονται στην κορυφή του λόφου Elbert County, στην Γεωργία, των ΗΠΑ. Το μήνυμα που φέρουν συνίσταται στις εξής δέκα οδηγίες, οι οποίες είναι χαραγμένες σε οκτώ σύγχρονες Γλώσσες:
• Διατηρήστε την ανθρωπότητα κάτω από 500.000.000, σε συνεχή ισορροπία με τη φύση.
• Κατευθύνετε σοφά την αναπαραγωγή, βελτιώνοντας την φυσική κατάσταση και την ποικιλομορφία.
• Ενώστε την ανθρωπότητα μέσω μιας ζωντανής νέας Γλώσσας.
• Τιθασεύστε το πάθος, την πίστη, την παράδοση και όλα τα πράγματα, με ψύχραιμη λογική.
• Προστατεύστε τους ανθρώπους και τα έθνη με δίκαιους νόμους και δίκαια δικαστήρια.
• Αφήστε όλα τα έθνη να κυβερνούν εσωτερικά, επιλύοντας τις εξωτερικές διαφορές σε ένα παγκόσμιο δικαστήριο.
• Αποφύγετε ασήμαντους νόμους και άχρηστους αξιωματούχους.
• Εξισορροπήστε τα προσωπικά δικαιώματα με τα κοινωνικά καθήκοντα.
• Να εκτιμάτε την αλήθεια, την ομορφιά, την αγάπη, αναζητώντας την αρμονία με το άπειρο.
• Να μην είστε καρκίνος για τον πλανήτη - Αφήστε χώρο για τη φύση - Αφήστε χώρο για τη φύση.
Ένα μικρότερο μήνυμα είναι επίσης χαραγμένο στις τέσσερις κάθετες επιφάνειες της κορωνίδας λίθου, σε διαφορετική Γλώσσα και γραφή σε κάθε πλευρά. Στο ανατολικό της μέτωπο το μήνυμα στα Αρχαία Ελληνικά αναφέρει (ανορθόγραφα): "Οἴτε οί λίθοι την ὀδών δεικνύντων οἰῶνοι σωφροσύνης". Επειδή δε οι πλάκες είναι τοποθετημένες αστρονομικά τους έχει αποδοθεί ο χαρακτηρισμός του «Αμερικανικού Stone­hedge», αλλά λόγω της αναφοράς στην ανάγκη μείωσης του πληθυσμού σε κάτω από 500.000.000, μάλλον έχει επικρατήσει ο χαρακτηρισμός του μνημείου ως «ταφόπλακα της ανθρωπότητας»!
Τον Ιούνιο του 1979, ένα άγνωστο άτομο ή άτομα με το ψευδώνυμο R.C. Christian ανέθεσε στην Elberton Granite Finishing Company την οικοδόμηση των Λίθων. Τα αρχικά RC στο ψευδώνυμο του μυστηριώδους κυρίου R.C. Christian παραπέμπουν στη χρήση των αρχικών C και R από τον Christian Rosenkreuz για την έκδοση των 3 Μανιφέστων του Τάγματος των Ροδόσταυρων, που ο ίδιος φέρεται να ίδρυσε το 1614 στη Γερμανία.
Οι επικρατέστερες εικασίες για την ταυτότητα του σύγχρονου R.C. Christian είναι οι εξής δύο: Η μία αφορά στον Robert Carter Cook (RC Cook), γενετιστή, δημογράφο και συγγραφέα που πέθανε το 1991. Ήταν επιφανής υποστηρικτής του ελέγχου των γεννήσεων ως μέσο διατήρησης της ισορροπίας του πληθυσμού και σύμβουλος της αμερικανικής κυβέρνησης για θέματα υπερπληθυσμού από το 1968.
Η άλλη θεωρία θέλει τον R.C. Christian να είναι ο δισεκατομμυριούχος Ted Turner. Κι αυτό όχι μόνο επειδή αποτελεί την πιο επιφανή προσωπικότητα της πολιτείας της Γεωργίας, ως ιδοκτήτης μεταξύ άλλων του CNN και της ομάδας baseball της πρωτεύουσας Atlanta. Σε παλαιότερη συνέντευξή του είχε δηλώσει πως θεωρούσε «ιδανική τη μείωση του ανθρώπινου πληθυσμού σε 250-300 εκατομμύρια». Είναι φανατικός υποστηρικτής του ΟΗΕ με δωρεές άνω του $1 δισ., καταπιάνεται φανατικά με περιβαλλοντικά ζητήματα ενώ έχει εκδόσει και ο ίδιος 10 οδηγίες που μοιάζουν πολύ με τις οδηγίες που αναγράφονται επί των Κατευθυντήριων Λίθων της Τζόρτζια.
Από την 11η Σεπτεμβρίου 2009 ο μονόλιθος είχε μείνει ελλιπής, καθώς άγνωστοι είχαν αφαιρέσει από το μνημείο τον κυβικό ακρογωνιαίο λίθο. Την 6η Αυγούστου 2013 εμφανίστηκε στο μνημείο ένας άνδρας, ο οποίος έφερε τον χαμένο βράχο και ομολόγησε πως αποτελούσε πράξη βανδαλισμού, γεγονός που επιβεβαιώθηκε και από τις κάμερες ασφαλείας που φυλάσσουν τον χώρο. Κι αν μοιάζει περίεργη η αναπάντεχη εμφάνιση του ενόχου, ακόμα πιο περίεργο είναι πως τελικώς ο κύβος τοποθετήθηκε μετά από έναν χρόνο με την επιπλέον προσθήκη του «2014».
Οι πρώτες αντιδράσεις ενέτειναν ήδη το μυστήριο που περιβάλλει τους συγκεκριμένους Λίθους, αφού διαδικτυακά ήταν διάχυτη η εντύπωση πως οποιοσδήποτε κρύβεται πίσω από την κατασκευή του μνημείου ήθελε με αυτόν τον τρόπο να επιστήσει την προσοχή σε αποκαλυπτικά γεγονότα που θα λάβουν χώρα το 2014.
Λίγες μέρες μετά την εκ νέου τοποθέτησή του, η αστυνομία αφαίρεσε τον λίθο εκ νέου καθώς έκρινε πως αποτελούσε κι αυτός πράξη βανδαλισμού και αποκάλυψε πως η πλήρης αριθμητική ακολουθία ήταν "8", "16", "20", "14", με ένα "ΜΜ" να αναγράφεται στην κορυφή και ένα "JAM" στην κάτω όψη του κυβικού λίθου.
Οι Κατευθυντήριοι Λίθοι είχαν επανέρθει στην επικαιρότητα τελευταία φορά πριν από περίπου τεσσεράμισυ χρόνια, όταν ένας μηχανολόγος παρατήρησε πως η αναλογία 1:4:10 που αντιστοιχεί σε κάθε λίθο παραπέμπει στην 4η Ιανουαρίου 2010. Την ίδια ημερομηνία αποκαλύφθηκε στο κοινό το Burj Al Arab (ή Al Khalifa) στο Dubai, το οποίο είναι μακράν το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο και μοιάζει έντονα με τα βαβυλωνιακά ziggurat, το στυλ κατασκευής που χρησιμοποιήθηκε και για τον Πύργο της Βαβέλ.
Αντιστοίχως, η αναλογία 1:4:6 του επιστεγάσματος παραπέμπει στην ημερομηνία της 4ης Ιανουαρίου 2006, κατά την οποία σημειώθηκε ο αιφνίδιος θάνατος του Εμίρη του Ντουμπάι, σεΐχη Μακτούμ.
Πολλαπλασιάζοντας τις αναλογίες όλων των κατασκευών εντός του μνημείου ο ίδιος μηχανολόγος κατέληξε στον αριθμό 2.717, ο οποίος αντιστοιχεί στο ακριβές ύψος του Burj Al Khalifa, κατά τα αμερικανικά μετρικά πρότυπα! Χαμένος στον αριθμολογικό του κυκεώνα, ο μηχανολόγος κατέληξε πως τα Georgia Guidestones περιέχουν αδιάσειστα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι μια μικρή, μυστικοπαθής ομάδα ανθρώπων είναι τόσο πλούσια και ισχυρή, ώστε να είναι σε θέση να ελέγξει και να χειραγωγήσει σημαντικά παγκόσμια γεγονότα.
Αυτή η ομάδα εκπόνησε ένα σχέδιο κόστους $1,5 δισ. για την κατασκευή του ψηλότερου κτιρίου στον κόσμο στην απέναντι πλευρά του πλανήτη, με βάση κωδικοποιημένες οδηγίες γραμμένες πάνω στον γρανίτη των Λίθων της Γεωργίας περισσότερα από 30 χρόνια πριν, γεγονός το οποίο επιπλέον απαιτούσε τη δολοφονία του προηγούμενου εμίρη του Ντουμπάι. «Το Burj Dubai θα μπορούσε να προορίζεται για να συμβολίσει ένα νέο πύργο της Βαβέλ και να ολοκληρώσει το όραμα του βασιλιά Nimrod: έναν κόσμο όπου ο άνθρωπος θα πιστέψει πως θα μπορούσε να ανυψωθεί σε Θεό»...
http://www.tritomatimag.com/free-content/96-why-added-2014#sthash.EXrhq6d5.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου