Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Οι πιο κρίσιμες ώρες!

Την αμετακίνητη θέση του, ότι «η πολιτική συμφωνία για την επόμενη μέρα μετά το πρόγραμμα πρέπει να κλείσει οριστικά μέσα στον Δεκέμβριο, εκφράζει με τον πλέον κατηγορηματικό τόνο ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, μέσα από το βαρυσήμαντο άρθρο του, που δημοσιεύει σήμερα το «Εθνος της Κυριακής», εν μέσω μιας κρίσιμης, της κρισιμοτερης ίσως διαπραγμάτευσης από την είσοδο της χώρας στο μνημόνιο μέχρι σήμερα..

Οι πιο κρίσιμες ώρες!
Ο πρωθυπουργός επιλέγει μέσα από το άρθρο του να στείλει πολλαπλά-σαφή μηνύματα τόσο προς τους εταίρους και δανειστές της χώρας όσο και προς τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης. Εμφανίζεται αισιόδοξος για την έκβαση της διαπραγμάτευσης, λέγοντας ότι «το πιο πυκνό σκοτάδι είναι λίγο πριν χαράξει» και σημειώνει ότι «η τελευταία διαπραγμάτευση με την τρόικα πριν από την ολοκλήρωση του μνημονιακού προγράμματος ήταν αυτό που ξέραμε από πριν ότι θα είναι: σκληρή και συνολική!» Το πιο πυκνό σκοτάδι είναι λίγο πριν χαράξει...


Να πω ένα πράγμα εδώ: Οταν έχουμε σπάσει όλα τα ρεκόρ μεταρρυθμιστικών παρεμβάσεων και δημοσιονομικής προσαρμογής μέσα σε ελάχιστο χρόνο, κανείς δεν μπορεί να μας μέμφεται ότι, τάχα, «δεν κάνουμε αρκετά»...
Θα συνεχίσουμε να τηρούμε τους δημοσιονομικούς μας στόχους. Και θα συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις.
Αλλά το πιο σημαντικό μετά τη συμφωνία για την «επόμενη μέρα» είναι η πολιτική σταθερότητα.
Αν διαβάσετε όλες τις αναλύσεις για το πού πηγαίνει η Ελλάδα σήμερα, θα δείτε μια κοινή διαπίστωση: Οτι έχουν γίνει πολλά και το μόνο που ανησυχεί τους πάντες πλέον είναι η πολιτική σταθερότητα στη χώρα.
  • Θα μείνει η Ελλάδα στον δρόμο της εξυγίανσης, τηρώντας τους δημοσιονομικούς της στόχους και συνεχίζοντας τις μεταρρυθμίσεις;
  • Ή θα επιστρέψει στην εποχή των ελλειμμάτων και στην ανατροπή των μεταρρυθμίσεων;
Αυτό είναι το μόνο εμπόδιο πια για να αφήσουμε οριστικά πίσω μας την κρίση.
Το πιο πυκνό σκοτάδι είναι λίγο πριν χαράξει...
Και πρέπει να το ξεπεράσουμε το ταχύτερο: Η πολιτική συμφωνία για την «επόμενη μέρα» μετά το πρόγραμμα πρέπει να κλείσει οριστικά μέσα στον Δεκέμβριο. Και εργαζόμαστε πυρετωδώς γι' αυτό...
Αλλά πρέπει να τελειώνουμε με την πολιτική αστάθεια, οριστικά, εκλέγοντας Πρόεδρο της Δημοκρατίας μέσα στους δύο-τρεις επόμενους μήνες!
Γιατί αν δεν βγάλουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αυτό θα σημάνει πολιτική αστάθεια και παρατεταμένη ακυβερνησία. Και τελικά, αναγκαστική επιστροφή στα μνημόνια από πολύ χειρότερες θέσεις. Κάτι τέτοιο θα ήταν ολέθριο για τη χώρα.
Τέτοιες στιγμές όλοι θέλουμε την πολιτική συνεννόηση. Και πρώτος τη θέλω εγώ! Αλλά θέλω πολιτική συνεννόηση για να σταθεροποιηθεί η χώρα. Οχι για να «διευκολύνω» όσους την αποσταθεροποιούν.
Η αντιπολίτευση μπορεί να έχει όποια αντίρρηση θέλει για την πολιτική μας. Δικαίωμά τους. Κανείς δεν τους ζητά να αλλάξουν άποψη σε οτιδήποτε. Αλλά δεν μπορούν να σέρνουν τη χώρα σε πρόωρες εκλογές με αφορμή την προεδρική εκλογή, οδηγώντας σε αστάθεια τώρα που πάμε να βγούμε από την κρίση οριστικά.
Αν θέλουν να συνεννοηθούμε πως θα βγάλουμε όλοι μαζί Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τότε η εθνική συνεννόηση είναι εφικτή και εγώ τη θέλω πρώτος.
Αν επιμένουν να σέρνουν τη χώρα σε εκλογές, σε τι ακριβώς να «συνεννοηθούμε»; Στο πώς θα τα... τινάξουν όλα στον αέρα;
Πόνταραν στην «αποτυχία» της Ελλάδας και διαψεύστηκαν!
Πόνταραν στο «ναυάγιο» της προσπάθειας για ολοκλήρωση του προγράμματος και διαψεύδονται επίσης!
Πήγαν προχθές στο Λονδίνο και απέδειξαν ότι το «οικονομικό τους πρόγραμμα» ταυτίζεται με τη διάλυση της χώρας!
Κάνουν ό,τι μπορούν για να τινάξουν τα πάντα στον αέρα!
Αν αλλάξουν στάση σε ένα μόνο -στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας- η συνεννόηση μαζί τους μπορεί να γίνει και αύριο!
Αλλά δεν θα αφήσουμε κανέναν να ακυρώσει όλες τις θυσίες του ελληνικού λαού, τώρα που η χώρα αρχίζει να ανακάμπτει.           http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=64101246                 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΦΡΙΞΤΕ… Άρθρο του Πρωθυπουργού με τίτλο «Το πυκνό σκοτάδι είναι λίγο πριν χαράξει».

            Η πολιτική συμφωνία για την “επόμενη μέρα” μετά το πρόγραμμα πρέπει να κλείσει οριστικά μέσα στον Δεκέμβριο». Αυτό δηλώνει, μεταξύ άλλων, ο Πρωθυπουργός με άρθρο του στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής», υπό τον τίτλο «Το πιο πυκνό σκοτάδι είναι λίγο πριν χαράξει».
Ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρεται και στο ζήτημα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Αλλά πρέπει να τελειώνουμε με την πολιτική αστάθεια, οριστικά, εκλέγοντας Πρόεδρο της Δημοκρατίας μέσα στους δύο – τρεις επόμενους μήνες! Γιατί αν δεν βγάλουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αυτό θα σημάνει πολιτική αστάθεια και παρατεταμένη ακυβερνησία».
Στο άρθρο του, ο Πρωθυπουργός απαντά στην αντιπολίτευση, η οποία ζητεί πρόωρες εκλογές: «Η αντιπολίτευση μπορεί να έχει όποια αντίρρηση θέλει για την πολιτική μας. Δικαίωμά τους. Κανείς δεν τους ζητά να αλλάξουν άποψη σε οτιδήποτε. Αλλά δεν μπορούν να σέρνουν τη χώρα σε πρόωρες εκλογές, με αφορμή την προεδρική εκλογή, οδηγώντας σε αστάθεια τώρα που πάμε να βγούμε από την κρίση οριστικά».
«Αν θέλουν να συνεννοηθούμε πώς θα βγάλουμε όλοι μαζί Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τότε η εθνική συνεννόηση είναι εφικτή και εγώ τη θέλω πρώτος», προσθέτει.          http://www.hellasforce.com/blog/diavaste-ke-frixte-arthro-tou-prothipourgou-titlo-pikno-skotadi-ine-ligo-prin-charaxi/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου