Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Μετράει μέρες η κυβέρνηση.

Καταρρέουν τα πάντα στη χώρα-Βούλιαξε το χρηματιστήριο-Χάος στην οικονομία. Νυχτα θα φυγουν τροικα και ξενοι τοκογλυφοι.

ΜΕΤΡΑΕΙ ΜΕΡΕΣ ο ετοιμόρροπος κυβερνητικός συνασπισμός των Σαμαρά-Βενιζέλου, μετά τη γενική κατάρρευση που παρουσιάζουν όλοι οι δείκτες της οικονομίας, που έχουν προκαλέσει συνθήκες εξαθλίωσης στη συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου.
Οι συνταγές της τρόικας κατάφεραν να εκτοξεύσουν το ιδιωτικό χρέος στα 164 δισεκατομμύρια ευρώ, προκαλώντας ασφυξία στην αγορά και υπονομεύοντας κάθε οικονομική δραστηριότητα.
Η κατάρρευση της οικονομίας εξαφάνισε σχεδόν στο σύνολό της τη μεσαία τάξη, ενώ για πρώτη φορά στη νεώτερη ιστορία της χώρας, δεν γίνεται ούτε μια νέα επένδυση.
Οι ξένοι τοκογλύφοι που επένδυσαν στη λεηλασία της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, ετοιμάζονται να φύγουν νύχτα από την Ελλάδα.

Ακόμα και οι ξένοι κερδοσκόποι που έκαναν παιχνίδια στο χρηματιστήριο της Αθήνας, ξεπουλάνε τις μετοχές, με αποτέλεσμα ο γενικός δείκτης να βουλιάζει καθημερινά στην κυριολεξία.
Οι μνημονιακές πολιτικές έφεραν το απόλυτο χάος στην οικονομία και την κοινωνία με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη. Στην κυβέρνηση τρέμουν στην κυριολεξία το ενδεχόμενο ανεξέλεγκτης κοινωνικής έκρηξης και γιαυτό βιάζονται να παραδώσουν την εξουσία στον ΣΥΡΙΖΑ.
Στην ουσία ο Αλέξης Τσίπρας θα παραλάβει μια χρεοκοπημένη χώρα, με σμπαραλιασμένες δομές και με την κοινωνία να έχει ξεπεράσει τα όρια αντοχής.
Γιαυτό οι ευθύνες που αναλαμβάνει είναι τεράστιες και οι πρωτοβουλίες που πρέπει να αναπτύξει να έχουν αμεσότητα και ριζοσπαστικό προσανατολισμό.
Στο Μαξίμου ετοιμάζονται πυρετωδώς για εκλογές τον Νοέμβριο, για να σταματήσουν την ακατάσχετη αιμορραγία ψηφοφόρων που παρουσιάζει η Νέα Δημοκρατία.
Οι συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά πιστεύουν ότι στην περίπτωση κατά την οποία η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία καθυστερήσει τρεις με τέσσερις μήνες, τότε ο Αλέξης Τσίπρας θα εξασφαλίσει την απόλυτη κοινοβουλευτική αυτοδυναμία, ενώ η Νέα Δημοκρατία θα υποστεί συντριβή.
Ένας ακόμα παράγοντας που επισπεύδει τις εξελίξεις, έχει σχέση με τον αδύναμο κρίκο που λέγεται ΠΑΣΟΚ.
Η πλειοψηφία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται να αμφισβητήσει ανοιχτά τον Ευάγγελο Βενιζέλο, και τάσσεται υπέρ ενός ιστορικού συμβιβασμού με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτό σημαίνει ότι το σενάριο για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή καταντάει ανέκδοτο, με αποτέλεσμα να επιταχυνθούν οι πολιτικές εξελίξεις.
Άλλωστε και ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην εναγώνια προσπάθειά του να κρατηθεί στην ηγεσία του κόμματος, θέτει πλέον ανοιχτά ζήτημα νέας προγραμματικής συμφωνίας με τον Αντώνη Σαμαρά.
Βέβαια κάτι τέτοιο είναι αδύνατο, με δεδομένες τις απαιτήσεις της τρόικας για μια σειρά από μέτρα που θα προκαλέσουν θύελλα και θα αποδομήσουν τα κόμματα της συγκυβέρνησης.
Η τρόικα που έρχεται αγριεμένη, απαιτεί απελευθέρωση των απολύσεων, την επαναφορά του Λοκ Αουτ, νέο ασφαλιστικό με αύξηση ορίων ηλικίας και δραματική περικοπή των συντάξεων, μείωση μισθών στο δημόσιο, καθώς και χιλιάδες απολύσεις υπαλλήλων.
Οι απαιτήσεις αυτές είναι σχεδόν αδύνατον να περάσουν από την παρούσα Βουλή, γιαυτό η κυβέρνηση αναζητάει πλέον σανίδα σωτηρίας στις εκλογές και την παράδοση.
Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι θα παραγραφούν και οι ευθύνες για το κατάντημα της χώρας.
Απαίτηση του λαού είναι να πληρώσουν όλοι όσοι ευθύνονται για τη λεηλασία της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας για την εξαθλίωση 6,3 εκατομμυρίων πολιτών, για τις 6.500 αυτοκτονίες για τα δύο εκατομμύρια των ανέργων και για την ανθρωπιστική κρίση που έχουν προκαλέσει.    http://www.kontranews.gr/politiki/item/19892-kybernisi-protoselido

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου