Παρασκευή, 29 Αυγούστου 2014

Στη βουλή οι συμβάσεις για τους υδρογονάνθρακες σε Πατραϊκό, Κατάκολο και Ιωάννινα.


epi-petrelaio-platformaΣτη Βουλή προς τελική ψήφιση και έγκριση κατέθεσε την Πέμπτη ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης, τις συμβάσεις για την έρευνα και εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων στον Πατραϊκό, το Κατάκολο και τα Ιωάννινα.

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού Open door («Ανοικτή Πρόσκληση») που είχε προκηρυχθεί προτάθηκαν ως ανάδοχοι:
- Για την χερσαία περιοχή των Ιωαννίνων, το σχήμα ENERGEAN OIL AND GAS / PETRA PETROLEUM,
- Για τη θαλάσσια περιοχή του Πατραϊκού, το σχήμα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ / EDISON / PETROCELTIC,
- Για το Κατάκολο, το σχήμα ENERGEAN OIL AND GAS / TRAJANOIL & GASLtd.«Μετά από αξιοκρατική και διαφανή αξιολόγηση, σκληρή διαπραγμάτευση σε τεχνικό, νομικό και οικονομικό επίπεδο για τη μεγιστοποίηση των ωφελειών του Ελληνικού Δημοσίου, με έμφαση στα θέματα ασφάλειας και προστασίας του περιβάλλοντος, κι αφού έχουν ελεγχθεί οι συμβάσεις από το Ελεγκτικό Συνέδριο για να θωρακιστεί απόλυτα το δημόσιο συμφέρον, φέρνουμε προς κύρωση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο τις συμβάσεις που υπογράφηκαν.
Είναι μια σημαντική στιγμή για την χώρα στο πλαίσιο της προσπάθειάς μας η Ελλάδα να βγει οριστικά από την κρίση και ταυτόχρονα να αποτελέσει πυλώνα σταθερότητας, ευημερίας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της Ν.Α. Μεσογείου» σχολίασε ο κ. Μανιάτης.     http://www.agriniopress.gr/%cf%83%cf%84%ce%b7-%ce%b2%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%ae-%ce%bf%ce%b9-%cf%83%cf%85%ce%bc%ce%b2%ce%ac%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82-%cf%85%ce%b4%cf%81%ce%bf%ce%b3%ce%bf/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου