Κυριακή, 31 Αυγούστου 2014

Δεν αποκλείουν στην κυβέρνηση πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Δεν αποκλείουν στη κυβέρνηση πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός και τα κυβερνητικά στελέχη, συνεχίζουν να μιλούν για εξάντληση της τετραετίας και για success story.
Στη Νέα Δημοκρατία υπάρχει έντονη κινητικότητα, καθώς δεν εκλείπει ο φόβος για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, τους επόμενους μήνες , αν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα είναι τέτοιες που δεν θα επιτρέπουν ούτε επικοινωνιακά ρετουσαρίσματα.

Οι αλλαγές που έγιναν πριν λίγες μέρες στη Συγγρού – οι Γιώργος Κουμουτσάκος και Δημήτρης Μαραβέλιας, ανέλαβαν την Πέμπτη τις Γραμματείες Στρατηγικού Σχεδιασμού και Οργανωτικού του κόμματος αντίστοιχα-, αλλά και οι επαφές που έχουν αρχίσει με επιχειρηματικούς και κοινωνικούς φορείς, αποτελεί τουλάχιστον ένδειξη προεκλογικής προετοιμασίας.
Το ίδιο συμβαίνει και στο συμμαχικό στρατόπεδο του ΠΑΣΟΚ. Οι βουλευτές του κόμματος «σηκώνουν» επικοινωνιακά θέματα που εκτιμούν ότι θα τους προσφέρουν μικροπολιτικά οφέλη.
Τελευταίο παράδειγμα η συνάντηση αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ με τον υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Δένδια, που έθεσε ζήτημα για αποκλεισμό της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, ενώ οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ όταν έρθει η ώρα ψηφίζουν κάθε νομοσχέδιο. Επικοινωνιακά, όμως, κάνουν αντίσταση, ενώ η Νέα Δημοκρατία αναγκάζεται εκ των πραγμάτων να παίζει το ρόλο του κακού.
Το πρόβλημα για την ισχυρό εταίρο, τη Νέα Δημοκρατία είναι ότι έχει το βάρος της διακυβέρνησης της χώρας , την ώρα που τα εξαθλιωμένο ΠΑΣΟΚ, φέρεται ως αντιπολίτευση για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους.
Η στάση αυτή του ΠΑΣΟΚ προβληματίζει έντονα τη Συγγρού, προβληματισμός που εξελίσσεται σε ανησυχία, λόγω και των τελευταίων δημοσκοπήσεων που δείχνουν το ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται και μάλιστα αισθητά της ΝΔ.
Μάλιστα ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Παπαμιμικός, όταν ρωτήθηκε σχετικά στη Θεσσαλονίκη, απέφυγε να απαντήσει, λέγοντας: «Καλό θα είναι να αφήσουμε τον κόσμο να επιστρέψει από τις διακοπές του στα σπίτια του και στις δουλειές του και μετά να συζητήσουμε για δημοσκοπήσεις».
Παράλληλα, είναι εμφανές ότι στη κυβέρνηση κρατούν μικρό καλάθι για τα αποτελέσματα της συνάντησης των Παρισίων.
Oπως ανέφερε στο Tribune.gr κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος, οι διεθνείς συνθήκες αυτή τη περίοδο, θέτουν πρόσθετα εμπόδια στην προσπάθεια της κυβέρνησης να πετύχει κάποιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα στη διαπραγμάτευση με τη τρόικα για διορθώσεις της πολιτικής που εφαρμόζεται στη χώρα μας και κυρίως για απομείωση του χρέους.
Άλλωστε ούτε κατά τη σύνοδο κορυφής σήμερα Σάββατο αναμένεται να τεθεί το ζήτημα του ελληνικού χρέους, πόσο μάλλον δε να συζητηθούν έστω και στο περιθώριο λεπτομέρειες για την οικονομική πολιτική που μας έχουν επιβάλλει εταίροι και δανειστές.
Όπως είναι φυσικό το πραγματικό ενδιαφέρον των Ευρωπαίων είναι αποκλειστικά στραμμένο, στην Ρωσία, στην Ουκρανία , στη Γάζα και στους τζιχαντιστές , αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα τις όποιες ελληνικές διεκδικήσεις .
Άλλωστε η τρόικα έχει ξεκαθαρίσει, για όσους δεν θέλουν να εθελοτυφλούν, ότι το σκληρό πρόγραμμα λιτότητας στην Ελλάδα, δεν πρόκειται να σταματήσει.
Αυτό το γνωρίζει πολύ καλά και ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση, γι αυτό άλλωστε και κρατούν χαμηλούς τόνους.
Παράδειγμα οι σημερινές δηλώσεις του γραμματέα της ΝΔ κ. Ανδρέα Παπαμιμίκου, από τη Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκεται για να προετοιμάσει την επίσκεψη του πρωθυπουργού εν όψει της ΔΕΘ την επόμενη εβδομάδα.
Χωρίς να δώσει καμιά απολύτως λεπτομέρεια, αλλά γενικολογώντας περί στοχευμένων ελαφρύνσεων και διόρθωση των αδικιών, ο κ. Παπαμιμίκος , δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα εξαγγείλει από το βήμα της ΔΕΘ «έναν συγκεκριμένο οδικό χάρτη με στοχευμένες ελαφρύνσεις βαρών, με διόρθωση αδικιών αλλά και με συνέχιση των μεταρρυθμίσεων».Τίποτα δηλαδή.
Στο οικονομικό επιτελείο γνωρίζουν ότι η τρόικα δεν θα μας επιτρέψει να κάνουμε ούτε ουσιαστικές φοροελαφρύνσεις, ούτε να περιοριστούν οι απολύσεις, ούτε να σταματήσει το ξεχαρβάλωμα των εργασιακών σχέσεων, ούτε να διασωθούν οι συντάξεις από νέες μεγάλες μειώσεις.
Μάλιστα , σύμφωνα με το κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος που μίλησε το Tribune.gr, στο Παρίσι θα επιδιωχθεί να μας δοθεί πράσινο φως , για κάποιες επικοινωνιακές επιτυχίες.
Όπως για διαβεβαίωση ότι σε βάθος χρόνου θα γίνουν μειώσεις φορολογικών συντελεστών, για αίολες υποσχέσεις για δίκαιη ρύθμιση των κόκκινων δανείων και άλλες γενικολογίες, χωρίς καμία ουσιαστική αξία για την ελληνική κοινωνία.
«Οι δανειστές επιμένουν στα σκληρά και αντικοινωνικά μέτρα και δεν πρόκειται να κάνουν πίσω» ήταν η επωδός του.      http://www.tribune.gr/politics/news/article/66309/den-apoklioun-sti-kivernisi-proori-prosfigi-stis-kalpes.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου