Τρίτη, 26 Αυγούστου 2014

Χειροπέδες σε δύο δεσμοφύλακες για την αυτοκτονία 26χρονου στις Κεντρικές Φυλακές.Διοικητικά αλλά και ποινικά αδικήματα φαίνεται να προκύπτουν από την αυτοκτονία του 26χροου ισοβίτη. Στη σύλληψη δύο δεσμοφυλάκων προέβη η αστυνομία, ενώ καταζητείται τρίτος.  Άλλα λέει η Βατυλιώτου, άλλα οι έρευνες.  Για επτά ώρες νεκρός στο κελί του ο 26χρονος!


 Στη σύλληψη δύο δεσμοφυλάκων προέβη χθες αργά το βράδυ η αστυνομία σε σχέση με την αυτοκτονία του 26χρονου ισοβίτη που βρέθηκε κρεμασμένος χθες το πρωί στο κελί του στις Κεντρικές Φυλακές.  Για την υπόθεση καταζητείται ένας ακόμη δεσμοφύλακας.
Οι τρεις κατηγορούνται για παραμέληση υπηρεσιακού καθήκοντος, ανυπακοή σε νόμιμες διαταγές, παραποίηση μητρώο ή αρχείου κ αι παροχή ψευδών πληροφοριών σε αστυνομικό.  Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν το πρωί ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Λευκωσίας για έκδοση διατάγματος κράτησης  τους.

Μπορεί  η αναπληρώτρια Διευθύντρια  Ελένη Βατυλιώτου να ανέφερε στις δηλώσεις της ότι ο αυτόχειρας δεν ανήκε στην ομάδα υψηλού κινδύνου, ωστόσο ερωτηματικά προκύπτουν όχι μόνο από τις συνθήκες θανάτου του, αλλά και από τους χειρισμούς μετά την αυτοκτονία του, καθώς ο 26χρονος ήταν κρεμασμένος για έξι και πλέον ώρες χωρίς να γίνει αντιληπτός από κανένα!  Ο 26χρόνος είναι ο 7ος κρατούμενος που εντοπίζεται νεκρός στο κελί του παρά τα μέτρα και τις εξαγγελίες που λήφθηκαν από τη διεύθυνση των Κεντρικών Φυλακών και το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Όπως διαπίστωσε στη διάρκεια της αυτοψίας, ο ιατροδικαστής Νικόλας Χαραλάμπους, ο 26χρονος έθεσε τέρμα στη ζωή του έξι με επτά ώρες πριν τον εντοπισμό του στις 7.15 το πρωί.   Τα ακριβή αίτια θανάτου του θα διακριβωθούν στη διάρκεια της νενομισμένης νεκροτομής που θα διενεργηθεί το πρωί από τον ιατροδικαστή Νικόλα Χαραλάμπους.http://www.gazzettacy.com/index.php?xNav=page&id=13450&catid=9#sthash.GNKzdDeT.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου