Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΙΟ ΕΜΠΟΛΑ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑ'Ι'ΚΕΣ ΚΑΙ ΑΣΙΑΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΕΣ.

Μια κορυφαία ιατρική οργάνωση προειδοποίησε ότι το ξέσπασμα του θανατηφόρου ιού Έμπολα         στη Δυτική  Αφρική είναι εκτός ελέγχου, και υπάρχουν φόβοι ότι «μπορεί μόνο να επιδεινωθεί».

456722-ec8cb3fc-1850-11e4-8b83-8df6d69c6921    
Οι Γιατροί χωρίς σύνορα (ΓΧΣ) λένε ότι η κρίση που διέρχεται η Γουινέα, η Λιβερία και η Σιέρα   Λεόνε θα μπορούσε να εξαπλωθεί και σε άλλες ηπείρους και προειδοποιούν ότι δεν υπάρχει     κυρίαρχη στρατηγική για να χειριστεί στον κόσμο τον χειρότερο ιό που έχει εμφανιστεί ποτέ στην ανθρωπότητα.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, ένας άνθρωπος έχει δοκιμαστεί για τον Έμπολα στο Μπέρμιγχαμ μετά την άφιξή του από τη Νιγηρία μέσω Παρισίου.

Αν και στον άνθρωπο, δόθηκε το πράσινο, η περίπτωση ώθησε τους φόβους ότι η θανατηφόρα ασθένεια θα μπορούσε να εξαπλωθεί στη Βρετανία.

Ο Bart Janssens, MSF διευθυντής επιχειρήσεων, προειδοποίησε ότι οι κυβερνήσεις και οι       παγκόσμιοι φορείς δεν είχαν «κυρίαρχη άποψη» ή  όραμα για το πώς θα αντιμετωπισθεί το       ξέσπασμα του θανατηφόρου ιού.

«Αυτή η επιδημίας είναι άνευ προηγουμένου, απολύτως εκτός ελέγχου και η κατάσταση μπορεί να χειροτερέψει, επειδή ο ιός εξακολουθεί να εξαπλώνεται, κυρίως στη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε, σε ορισμένα θερμά σημεία, που είναι πολύ σημαντικά είπε.

«Αν η κατάσταση δεν βελτιωθεί αρκετά γρήγορα, υπάρχει πραγματικός κίνδυνος νέες χώρες να  επηρεαστούν είπε η εφημερίδα La Libre Belgique.    http://www.heraldsun.com.au/news/ebola-fears-grow-as-european-and-asian-countries-on-alert/story-e6frf7jo-1227008004926  ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΕRALD SUN:Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου