Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Ταραχή στον ΑΝΤ1 με τους Ράδιο Αρβύλα.

Κυρίες και κύριοι, ο ΑΝΤ1 έπαθε Σαμαρά, έπαθε έντονη... σαμαρίτιδα! Κανονικά τα έχωσε ο Αντώνης Κανάκης στο κανάλι στο οποίο φιλοξενείται η εκπομπή του για τη φιλοκυβερνητική στάση που αυτό κράτησε κατά την περίοδο των εκλογών, κάνοντας άνω κάτω το κανάλι του Αμαρουσίου. Το «Ράδιο Αρβύλα» με βίντεό του... περιέλαβε τους δημοσιογράφους Νίκο Ρογκάκο, Γιώργο Κούρο, Ρίτσα Μπιζόγλη, οι οποίοι με όσα έλεγαν αυτές τις ημέρες μέσω του δελτίου ειδήσεων και των μαραθώνιων εκλογικών συνδέσεων προπαγάνδιζαν έντονα υπέρ της κυβέρνησης. Ο Αντώνης Κανάκης παρέθεσε τους τίτλους που συνόδευαν τις συζητήσεις και τα ρεπορτάζ του δελτίου ειδήσεων, που ανέφεραν -μεταξύ άλλων- πως «η ευάλωτη ελληνική οικονομία δεν αντέχει μετεκλογικές παλινωδίες», «μια ψήφος τιμωρός θα μας πάει πίσω στο 2012», «οι θυσίες των πολιτών δεν θα έχουν αντίκρισμα» και άλλα τρομολαγνικά μηνύματα.
«Είναι σαφές πως μία από τις καλύτερες πολιτικές διαφημίσεις της Νέας Δημοκρατίας ήταν παραγωγή ΑΝΤ1. Ο ΑΝΤ1 έπαθε έντονη σαμαρίτιδα. Για εμάς στο "Ράδιο Αρβύλα" εννοείται ότι δεν υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ του καναλιού μας και των άλλων καναλιών, αυτό είναι ανέντιμο. Δεν διαχωρίζουμε τους εαυτούς μας, την ίδια μας την εκπομπή δεν εξαιρούμε. Δηλαδή, αν ήταν η μάνα μας η ίδια υποψήφια σε αυτές τις εκλογές δεν θα την ξεχωρίζαμε. Τέλος πάντων, μην ξεχνάτε ότι σήμερα (σ.σ. προχθές) είναι η προτελευταία μας εκπομπή.»

Τελευταία εκπομπή

Την επόμενη Δευτέρα είναι το τελευταίο "Ράδιο Αρβύλα" γι' αυτή τη σεζόν. Βέβαια, μπορεί να είναι το τελευταίο έτσι όπως ξεκινήσαμε» είπε ο οικοδεσπότης της δημοφιλούς σατιρικής εκπομπής αμέσως μετά το τέλος της προβολής του βίντεο. Πάντως, για να προλάβει τυχόν... τράβηγμα του αυτιού, ο Κανάκης έσπευσε να συμπληρώσει: «Από την άλλη, αν θέλουμε να είμαστε ακριβοδίκαιοι, είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι μπορούμε να παίζουμε αυτό το βίντεο από αυτήν εδώ την εκπομπή, μέσα από τη συχνότητα του ΑΝΤ1, και αυτό δεν γίνεται μόνο για τις υψηλές τηλεθεάσεις του "Ράδιο Αρβύλα". Αλλά γιατί ο σταθμός έχει καταλάβει εδώ και καιρό ότι αν θέλει να έχει μια σατιρική εκπομπή, αυτό γίνεται μόνο με ελευθερία λόγου.

Βέβαια, θα μου πεις ότι η ελευθερία λόγου θα πρέπει να είναι δεδομένη το 2014, επειδή δεν είναι όμως και αυτό γίνεται σε όλα τα κανάλια, έχουμε τις δύο αυτές όψεις του νομίσματος. Η μία όψη είναι το βίντεο που μόλις δείξαμε και η άλλη ότι μπορούμε να το δείξουμε».

Ωστόσο, παρά τη διάθεση να εξισορροπήσει την κατάσταση με αυτή τη δήλωσή του περί ελευθερίας του λόγου, είναι γεγονός πως στο κανάλι του Αμαρουσίου επικρατεί αναστάτωση εξαιτίας του «εμφυλίου» που ξέσπασε με τους παρουσιαστές μιας εκ των πιο επιτυχημένων εκπομπών του. Ωστόσο, οι ιθύνοντες του σταθμού φαίνεται πως επέλεξαν να μη σχολιάσουν το παραμικρό, ελπίζοντας πως ο εσωτερικός «πόλεμος» σύντομα θα κοπάσει. Οσο για την τηλεθέαση του προχθεσινού επεισοδίου; Σημείωσε 30,1% στο γενικό σύνολο και 36,7% στα νεανικά κοινά.        http://www.espressonews.gr/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%87%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF/%CE%AC%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%BF/cover-story/129537/%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%87%CE%AE-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CF%841-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%81%CE%AC%CE%B4%CE%B9%CE%BF-%CE%B1%CF%81%CE%B2%CF%8D%CE%BB%CE%B1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου