Τρίτη 29 Απριλίου 2014

H ηφαιστειακή έκρηξη είναι μεγάλη απειλή για την ασφάλεια του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως η πυρηνική τρομοκρατία.

Μια έκρηξη ενός ηφαιστείου στην Ισλανδία θα πρέπει να θέσει σε μεγάλη απειλή για την Βρετανία όπως η πυρηνική τρομοκρατία, σύμφωνα με το υψηλό επίπεδο της  κυβερνητικής έκθεσης στο Ηνωμένο Βασίλειο. Photo taken by a man named Ólafur Eggertsson from the farm Þorvaldseyri
Η προειδοποίηση έγινε από μια ομάδα ακαδημαϊκών και επιστημόνων από το Βρετανικό Ίδρυμα Γεωλογικών Ερευνών και το Met Office, στην οποία συμμετείχαν επίσης οι γεωλόγοι από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου.

Υποστηρίζουν ότι ορισμένα είδη  εκρήξεων από ηφαίστεια της Ισλανδίας, που είναι γνωστές ως διαχυτικές εκρήξεις πλούσιες σε φυσικό αέριο, θα πρέπει να θεωρείται άμεσος κίνδυνος για την ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον για ένα μεγάλο μέρος της Βόρειας Ευρώπης.
Μπορεί να ξεσπάσει εδώ και μήνες και να προκαλέσει γεωλογικές καταστροφές σε χιλιάδες χιλιόμετρα.
Το ηφαίστειο Eyjafjallajökull, το οποίο ξέσπασε το 2010, θεωρείται ότι είναι μια πιο «εκρηκτικού» τύπου, αφού ωθεί την τέφρα στην ατμόσφαιρα  σε μικρότερο χρονικό διάστημα.
Ενώ η εναέρια κυκλοφορία ήταν θεμελιωμένη ως εκ τούτου, η έκθεση στο πρωθυπουργικό γραφείο υποστηρίζει ότι η εκδήλωση αυτή ήταν σχετικά μικρό γεγονός, δεδομένου της δυνητικά θανατηφόρας δύναμης που έχουν τα ηφαίστεια της Ισλανδίας.
Η έρευνά τους αγγίζει την καταστροφική έκρηξη του Λακί το 1783 η οποία πιστεύεται ότι οδήγησε στο θάνατο δεκάδες χιλιάδες ανθρώπων στη Βρετανία.
Εάν μια άλλη τέτοια έκρηξη λαμβάνει χώρα, τότε η Βρετανία και άλλες χώρες θα μπορούσαν να πληγούν από ένα στρώμα στάχτης με τοξικά υλικά, που θα επιφέρει πολλά χρόνια σε ακραίες καιρικές συνθήκες.
Τα αιτήματά τους θα προβληθούν σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση Γεωεπιστημών στη Βιέννη.    http://www.heraldscotland.com/news/home-news/volcanic-blast-as-great-a-threat-to-uk-security-as-nuclear-terrorism.24067922?utm_source=www.heraldscotland.com&utm_medium=RSS%20Feed&utm_campaign=Scottish%20News   ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ HERALD SCOTLAND:Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου