Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Οι κυρώσεις αναβιώνουν το κυνήγι για την μυστική περιουσία του Πούτιν.

Όταν η κυβέρνηση Ομπάμα επέβαλε κυρώσεις  ατομικά σε  Ρώσους τον περασμένο μήνα απαντώντας στην ένοπλη επέμβαση της Μόσχας στην Ουκρανία, ένας από τους στόχους ήταν ένας μακροπρόθεσμος-ιδιοκτήτης ,μια εμπορική εταιρεία που ονομάζεται "Ομάδα Gunvor".
Το όνομά του, Gennady Ν. Timchenko, δεν σήμαινε πολλά πράγματα για τους περισσότερους Αμερικανούς, αλλά θάφτηκε στην ανακοίνωση στο Υπουργείο Οικονομικών,που ήταν μια ντουζίνα λέξεις που ο Πρόεδρος Ομπάμα και η ομάδα του γνώριζε ότι δεν θα ξεφύγουν από την προσοχή του προέδρου της  Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν. "Ο Πούτιν," ανέφερε η δήλωση, "έχει επενδύσεις στην Gunvor και μπορεί να έχει πρόσβαση στα κεφάλαια της  Gunvor." 101585769-483739373.530x298
Για χρόνια, η υποψία ότι ο κ. Πούτιν έχει μια μυστική περιουσία έχει ιντριγκάρει πολλούς  μελετητές, αναλυτές του κλάδου, της αντιπολίτευσης, δημοσιογράφων και  υπηρεσιών πληροφοριών, αλλά αψήφησαν τις προσπάθειές τους για να το αποκαλύψουν. Οι αριθμοί ρίχνονται γύρω από το γεγονός που υποδηλώνει ότι ο κ. Πούτιν μπορεί να ελέγχει 40 δισεκατομμύρια αμερικανικά δολάρια ή  70 δισεκατομμύρια δολάρια, στη θεωρία τον κάνει, τον πλουσιότερο αρχηγό  κράτους στην παγκόσμια ιστορία.

Για όλες τις φήμες και τις εικασίες, όμως, υπήρξε ελάχιστη ή και κανένα ισχυρό αποδεικτικό στοιχείο, και η Gunvor αρνήθηκε σθεναρά οποιουσδήποτε οικονομικούς δεσμούς με τον κ. Πούτιν και επανέλαβε την άρνηση, την Παρασκευή.
Όμως, η αντίδραση του κ. Ομπάμα για την κρίση στην Ουκρανία, χλευάστηκε από τους κριτικούς ως αργή και αδύναμη, αναζωογόνησε όμως το παγκόσμιο κυνήγι 15 ετών για τον κρυφό πλούτο του κ. Πούτιν.
Τώρα, καθώς η κυβέρνηση Ομπάμα ετοιμάζεται να ανακοινώσει ένα νέο γύρο κυρώσεων, ήδη από τη Δευτέρα με στόχο Ρώσους, θεωρεί ότι θα χτυπήσει μέρος του οικονομικού κύκλου του κ. Πούτιν, αυτό στέλνει ένα όχι και τόσο λεπτό μήνυμα που νομίζει ότι ξέρει "που"  έχει του χρήματά του ο Ρώσος ηγέτης, και ότι θα μπορούσε τελικά να απευθύνεται άμεσα ή έμμεσα σε αυτόν.
"Είναι κάτι που θα μπορούσε να κάνει και θα στείλει ένα πολύ σαφές μήνυμα για τη λήψη των "γαντιών" μακριά και όχι μόνο να χορεύουν γύρω από αυτό", δήλωσε ο Juan C. Zarate,  αντιτρομοκρατικός σύμβουλος του προέδρου George W. Bush, που βοήθησε τη σύγχρονη  κυβέρνηση στην εκστρατεία χρηματοπιστωτικών τεχνικών για να καταπνίξουμε τα χρήματα της τρομοκρατίας.   http://www.cnbc.com/id/101617610   ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ CNBC:Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου