Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2013

Ο.Κεφαλογιάννη: Θετικό γεγονός η νέα Εθνική Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

«Η νέα Εθνική Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας αποτελεί θετικό γεγονός για τον ελληνικό τουρισμό» δήλωσε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, με αφορμή την υπογραφή της από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων.


Όπως τόνισε η υπουργός, η υπογραφή της κλαδικής σύμβασης συναρτάται με τη μέχρι σήμερα πρόοδο της ελληνικής οικονομίας και στέλνει ένα ευρύτερο μακροπρόθεσμο μήνυμα στην αγορά εργασίας, καθώς εξασφαλίζει σταθερότητα, διασφαλίζει δικαιώματα και αποτελεί αποτέλεσμα διαλόγου και συμφωνίας μεταξύ εργαζομένων και εργοδοτών του κλάδου, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ταυτόχρονα, επισημαίνει η κ. Κεφαλογιάννη, το 2014 είναι μια χρονιά ευθύνης και επίπονης εργασίας για όλους. Η υπογραφή της κλαδικής σύμβασης εργασίας είναι ένα σημαντικό στοιχείο για τη συνέχεια. Δείχνει τη συσπείρωση των συντελεστών του κλάδου και την πρόθεσή τους να επιτευχθεί ο κοινός στόχος που είναι η περαιτέρω ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού.       http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=286607&catID=1     Η ΚΛΑΔΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟ'Υ'ΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2014 ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΑΣΙΜΟΙ,ΕΝΩ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΟ ΜΙΣΘΟ ΤΟ 2015 ,ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ 1%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου