Κυριακή, 29 Δεκεμβρίου 2013

Τζαμί η Αγία Σοφία πριν από τις εκλογές!

Σε μια άνευ προηγουμένου πρόκληση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει η Αγκυρα το 2014. Πριν από τις προεδρικές εκλογές στην Τουρκία, οι οποίες θα γίνουν τέλη Αυγούστου του 2014, η Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης, το παγκόσμιο μνημείο της Ορθοδοξίας, πρόκειται να ξαναλειτουργήσει ως μουσουλμανικό τέμενος!


Την αποκάλυψη αυτή κάνουν τουρκικές εφημερίδες όπως η «Yeni Şafak» (2/12/2013). Με την προκλητική αυτή ενέργεια ο Ερντογάν ευελπιστεί να σαρώσει στις προεδρικές εκλογές, καθώς φιλοδοξεί να διαδεχτεί τον Αμπντουλάχ Γκιουλ στην προεδρία της Τουρκίας.


Και όπως σχολιάζει ο συγγραφέας-τουρκολόγος Νίκος Χειλαδάκης, «την ίδια περίοδο που στην ελληνική πρωτεύουσα αρχίζουν οι εργασίες για την ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους και μάλιστα ο υπουργός Υποδομών κ. Χρυσοχοΐδης δηλώνει υπερήφανος για την απόφασή του να ανεγερθεί το μουσουλμανικό τζαμί, οι Τούρκοι ως “αντάλλαγμα” προχωρούν αδίστακτοι στην εκ νέου μουσουλμανοποίηση του μεγαλύτερου χριστιανικού συμβόλου, της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινούπολης».


Να σημειωθεί ότι τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί υποστηρίζει επίσης εδώ και καιρό μια μεγάλη μουσουλμανική οργάνωση, το Ιδρυμα Νέων Ανατολίας, της οποίας μάλιστα τα περισσότερα μέλη προέρχονται από το κυβερνών ισλαμικό κόμμα του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν.


Η οργάνωση αυτή έχει αρχίσει μια μεγάλη καμπάνια συλλογής υπογραφών για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Η εκστρατεία αυτή έχει πάρει κι έναν πολύ χαρακτηριστικό τίτλο που κυκλοφορεί σε πολλά τουρκικά ΜΜΕ, «Zincirler kırılsın - Ayasofya cami olarak açılsın», δηλαδή, «Σπάστε τις αλυσίδες - Ανοίξτε την Αγία Σοφία σαν τζαμί». Η πρωτοβουλία αυτή της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, όπως υποστηρίζουν οι υποκινητές της, δηλαδή το Ιδρυμα Νέων Ανατολίας, έχει και την υποστήριξη της ισλαμικής κυβέρνησης του Ταγίπ Ερντογάν.


Παράλληλα όμως το συγκεκριμένο ίδρυμα διευρύνει τον κύκλο συλλογής των υπογραφών και σε άλλες ισλαμικές χώρες. Η επιδίωξη είναι να αναγάγουν το θέμα σε πανισλαμικό ζήτημα και να αποκτήσει πανισλαμικές διαστάσεις διεθνοποιώντας με αυτόν τον τρόπο την κίνηση για τη μουσουλμανοποίηση της Αγίας Σοφίας.              http://www.espressonews.gr/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%87%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF/%CE%AC%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%BF/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7/124872/%CF%84%CE%B6%CE%B1%CE%BC%CE%AF-%CE%B7-%CE%B1%CE%B3%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CE%BF%CF%86%CE%AF%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AD%CF%82

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου