Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου 2013

Το μόνο πρωτότυπο πέμπτης γενιάς μαχητικό διατηρείται.

Το μόνο πρωτότυπο πέμπτης γενιάς αεροσκαφών MiG 1.44 αποστέλλονται για να αποθηκευτούν και να διατηρηθούν στο υπόστεγο Flight Research Institute (LII) που πήρε το όνομά του από τον Gromov. Αυτό ανέφερε στην  «Izvestia» η Ρωσική Aircraft Corporation "MiG". Πριν από λίγους μήνες, τα ξένα μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα στοιχεία από  δορυφορικές εικόνες έδειξαν ότι ένα πρωτότυπο μαχητικό αποθηκεύεται σε "μυστική βάση" στην ύπαιθρο. Η Press Service Corporation "MiG" ανέφερε ότι το αεροπλάνο δεν θα ανακτηθεί.
Единственный прототип истребителя пятого поколения законсервирован
- Το αεροπλάνο, που κατασκευάστηκε στη δεκαετία του 1990 με το πιλοτικό πρόγραμμα της πέμπτης γενιάς είναι Zhukovsky. Δεν πετάει, είναι υπό κράτηση στο υπόστεγο, και κανείς δεν πρόκειται να το καταστρέψει, - είπε η υπηρεσία Τύπου.

Έτσι, το MiG 1.44 θα υποστεί τη μοίρα του σε μια σειρά από μοναδικά κομμάτια της σοβιετικής αεροπορίας. Στην"Izvestia" αναφέρθηκε, για παράδειγμα, η απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για να καταστρέψει το πρώτο δείγμα από τα πειραματικά Tu-160 - με αυτά το 1984 ξεκίνησε μια εποχή για τα βομβαρδιστικά υπερηχητικού μεγάλου βεληνεκούς με πυρηνικά όπλα επί του σκάφους.

Τα μαχητικά πέμπτης γενιάς είχαν αρχίσει να αναπτύσσονται στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Σοβιετική Ένωση τη δεκαετία του 1970. Στις Ηνωμένες Πολιτείες τα πρώτα αεροπλάνα θα τεθούν σε λειτουργία το 2001. Η Ρωσία σχεδιάζει να αρχίσει να εφοδιάζει το μαχητικό της Πολεμικής Αεροπορίας, πέμπτης γενιάς,τα έτη  2016-2017. Τέτοιες μηχανές μπορούν να πετούν με υπερηχητικές ταχύτητες χωρίς τη χρήση μετάκαυσης, έχουν σούπερ ικανότητα ελιγμών, διακριτικές δυνατότητες στο ραντάρ, ενώ είναι εξοπλισμένα με συστήματα ελέγχου και αυτοματισμού, είναι εξίσου αποτελεσματικά σε χτύπημα στόχων διαφόρων τύπων.

Έργο πολλαπλού ρόλου το μαχητικό (MFI) ξεκίνησε στη δεκαετία του 1980, και μέχρι το 1999 ήταν έτοιμοι να φέρουν το πρωτότυπο, το οποίο έγινε γνωστό ως το MiG 1.44. Το αεροπλάνο έπρεπε να αντισταθεί στο αμερικανικό F-22 Raptor.Το Ρωσικό αεροπλάνο πέταξε δύο φορές στον αέρα το 2000. Μετά από αυτή την εξέλιξη εγκαταλείφθηκε, και το 2002, ανακοινώθηκε ότι το έργο PAK FA (πολλά υποσχόμενο συγκρότημα τακτικής αεροπορίας αεροσκαφών), θα κατασκευάσει το Τ-50. Αναπτύχθηκε από έναν ανταγωνιστή της εταιρείας "MiG" - την εταιρεία «Sukhoi».

Σύμφωνα με τον πρώην Αρχηγός του Γεν. Εξοπλισμών, συνταγματάρχη Anatoly Sitnova, εκδιώχθηκε το μαχητικό και δημιουργήθηκε το migovskoe Τ-50,που έχει τη δυνατότητα αλλά δεν μπορεί να συγκριθεί με τα ενσωματωμένα εντός των MiG 1.44.

Ωστόσο, ένας πρώην Αρχηγός Αεροπορίας,ο στρατηγός Vladimir Mikhailov πιστεύει ότι συγκρίνουμε αυτά τα δύο μαχητικά που μπορούν να φέρουν την ηλεκτρονική τεχνολογία πολύ πιο μπροστά σε 15 χρόνια.

- Δεν μπορούμε να πούμε ότι το MiG 1.44 ή T-50 είναι καλύτερο - τα πάντα είναι σχετικά. Στο T-50 χρησιμοποιεί την τελευταία εξέλιξη - δήλωσε ο Mikhailov.

Σύμφωνα με τον πρώην διοικητή της Πολεμικής Αεροπορίας, η απόφαση για τη διατήρηση στο πρωτότυπο πρώτη πέμπτης γενιάς μαχητικό, μπορούμε να πούμε ότι υπάρχουν σχέδια για το έργο.

Το  MiG 1.44 βρίσκεται στο υπόστεγο, στη συνέχεια, θα χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη ορισμένων νέων δειγμάτων. Αυτός είναι ο μόνος στόχος, - δήλωσε ο Βλαντιμίρ Mikhailov.

Η εταιρεία "MiG" αρνήθηκε να παρουσιάσει επίσημα  τα σχέδια για τα πρωτότυπα των MiG 1.44, σαν ημιτελή τέσσερα αεροπλάνα, προφανώς βρίσκεται στο φυτό του αεροσκάφους "Sokol". Η εταιρία επικαλέστηκε το απόρρητο των περισσότερων πληροφοριών σχετικά με το έργο αυτό.

Ο εκπρόσωπος του ΠΓΣ «MiG», κοντά στην εταιρεία διαχείρισης, είπε στην "Izvestia",ότι το μόνο MiG 1.44 είναι σε ικανοποιητική κατάσταση και, εάν είναι αναγκαίο, θα μπορούσε να κάνει μια πτήση.

- Θεωρητικά, αυτό επιτρέπει στο κράτος να απογειωθεί, αλλά στην πράξη αυτό θα απαιτούσε μια σοβαρή οργανωτική κατάρτιση και τεράστιους πόρους - το αεροπλάνο είναι από καιρό σε αδράνεια, - δήλωσε η πηγή.

Η  Gromov Flight Research Institute ανέφερε ότι ,κατά το έτος, για τη συντήρηση του αεροσκάφους, μπορούν να δαπανηθούν περίπου 8 εκατομμύρια ρούβλια.

- Το εκτιμώμενο κόστος του χώρου στάθμευσης στο υπόστεγο είναι 800 χιλιάδες ρούβλια το μήνα. Η τιμή αυτή περιλαμβάνει την προστασία, τη διατήρηση της θερμοκρασίας. Αλλά στην περίπτωση της μακροχρόνιας σύμβασης, για τη διατήρηση της πτώσης των τιμών - είπε στην  "Izvestia".

Η πηγή ανέφερε στα "Νέα" ότι η Corporation για το "MiG"  στο μέλλον ,μπορεί να τεθεί ,σχετικά με τη μεταφορά ενός μαχητικού για παράδειγμα ,στα μουσεία αεροπορίας.

- Ήταν ένα μηχάνημα κοσμοϊστορικό, και νομίζω ότι πολλοί πιλότοι θα εκτιμήσουν αυτό το βήμα, - δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας.                 http://izvestia.ru/news/562966

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου