Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2013

Σε πύρινο κλοιό η Λιβαδειά.

Δεκάδες μέτωπα έχει δημιουργήσει φωτιά, που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης, κοντά στη Λιβαδειά. Καθένα από τα μέτωπα συνεχίζει ανεξέλεγκτα τη δική του καταστροφική πορεία, ενώ την ίδια στιγμή συγκεντρώνονται και άλλες δυνάμεις της Πυροσβεστικής από διάφορες γειτονικές περιοχές.

Σύμφωνα με τους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής, είναι ιδιαίτερα καθοριστικά τα μέτωπα τα οποία κινούνται προς Χαιρώνεια το ένα, Άγιο Βλάσση το άλλο και προς Λιβαδειά το τρίτο, ενώ υπάρχουν και άλλα μικρότερα μέτωπα που κινούνται ανεξέλεγκτα.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη σε όλα τα μέτωπα όμως στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Σε πύρινο κλοιό η Λιβαδειά
Εφιαλτική η εικόνα της πυρκαγιάς πάνω από την πόλη της Λιβαδειάς. Ιδιαίτερα επικίνδυνα είναι τα μέτωπα που κινούνται προς Χαιρώνεια, Άγιο Βλάσση και προς Λιβαδειά.  

Στην περιοχή Καρακόλιθο Βοιωτίας κατά τη διάρκεια της νύχτας θα επιχειρούν συνολικά 85 πυροσβέστες με 39 οχήματα και 51 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

«Από τις 3 το μεσημέρι ζούμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση μέσα στους καπνούς, αφού η φωτιά έχει επεκταθεί σε μια έκταση πάνω από 15.000 στρέμματα» υπογραμμίζει ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιώργος Ζιώγας, και όπως σημειώνει «το μέτωπο που κινείται προς τη Λιβαδειά είναι πολύ μεγάλο και οι άνεμοι παραμένουν ισχυροί».

Ήδη εκτός από τις πολυπληθείς πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες επιχειρούσαν μέχρι να πέσει το σκοτάδι και από τον αέρα, έχουν συγκεντρωθεί όλα τα μηχανήματα των δήμων, όλες οι υδροφόρες όπως επίσης και χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

«Ό,τι μηχάνημα υπήρχε σε δήμους και περιφέρεια έχει μεταφερθεί σε κάποιο από τα μέτωπα της φωτιάς» σημειώνει ο κ. Ζιώγας.

Φωτιά και στη ΖάκυνθοΝέα πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης στην περιοχή του Βασιλικού στην Ζάκυνθο.

Μετά την φωτιά στο Σκοπό, που έκαψε συνολικά 70 στρέμματα δασικής έκτασης, η φωτιά στο Βασιλικό έκαψε γύρω στα 60 στρέμματα με χαμηλή βλάστηση.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ειδοποιήθηκε στις 3 το μεσημέρι και στην περιοχή Λογοθετέικα Βασιλικού έφτασαν 8 οχήματα με 17 άνδρες, ενώ σε λίγη ώρα ήλθαν και πυροσβεστικά αεροσκάφη για να προλάβουν τη φωτιά πριν επεκταθεί.

Με ρίψεις νερού και επιβραδυντικού υγρού που έκαναν δύο αεροσκάφη τύπου κάναντερ και δύο πετζετέλ η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο.              ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου