Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024

Κινέζοι προς πολίτες τους: Ετοιμαστείτε για πιθανό Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, vid.

 Αναβρασμός στον πλανήτη, καθώς το ΝΑΤΟ δεν σταματά τις δραστηριότητές του...


Ένας βραχίονας του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος λέει στους πολίτες του να προετοιμαστούν για ένα πιθανό σενάριο του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου, καθώς ο Οργανισμός Βορειοατλαντικής Συνθήκης (ΝΑΤΟ) προσπαθεί να χρησιμοποιήσει τον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας για να παρασύρει άλλα έθνη στην σύγκρουση.

Με τίτλο «Το ΝΑΤΟ ωθεί τη σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας προς έναν «παγκόσμιο πόλεμο», επισημαίνει το άρθρο από την κρατική κινεζική εφημερίδα Global Times , πως ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ ανέφερε την Κίνα πολλές φορές κατά τη διάρκεια ενός πρόσφατου ταξιδιού στην Αμερική.

Το ΝΑΤΟ εντείνει επίσης την ετοιμότητά του, ανακοινώνοντας πρόσφατα μια μαζική νέα στρατιωτική άσκηση και προειδοποιώντας τους πολίτες του κόσμου να προετοιμαστούν για πιθανή επιστράτευση στους στρατούς των κρατών τους, σχολιάζεται!

Όπως αναφέρει το MSN. com , «Οι υψηλές εντάσεις μεταξύ της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ φαίνεται ότι έχουν κλιμακωθεί τις τελευταίες εβδομάδες μετά την ανακοίνωση της στρατιωτικής συμμαχίας  τον περασμένο μήνα για την μεγαλύτερη στρατιωτική της άσκηση εδώ και περισσότερα από 35 χρόνια . Με το όνομα «Steadfast Defender 2024», η επιχείρηση ξεκίνησε στα τέλη Ιανουαρίου και θα διαρκέσει έως τον Μάιο. Θα περιλαμβάνει συμμετοχή περίπου 90.000 στρατιωτικού προσωπικού από 31 συμμάχους του ΝΑΤΟ και την Σουηδία».

Επιπλέον, η Global Times μοιράστηκε ένα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Δευτέρα, υποστηρίζοντας ότι μια συνεχιζόμενη κοινή στρατιωτική άσκηση ΗΠΑ-Ιαπωνίας «δείχνει ξεκάθαρα την κινεζική ενδοχώρα ως υποθετικό εχθρό», αποκαλώντας αυτό, «πολύ αγενή και ασεβή συμπεριφορά».

Οι Κινέζοι αναφέρουν επίσης το γεγονός, πως ο κορυφαίος αξιωματούχος του ΝΑΤΟ Adml Rob Bauer  είπε τον περασμένο μήνα  ότι οι πολίτες των χωρών του οργανισμού πρέπει να ετοιμαστούν για «ολοκληρωτικό πόλεμο με την Ρωσία τα επόμενα 20 χρόνια».

Αναφερόμενος στην επίσκεψη του Στόλτενμπεργκ στις ΗΠΑ, η Global Times έγραψε: «Σαφώς, δεν πρόκειται μόνο για το ΝΑΤΟ που αναζητά κεφάλαια. Αυτή είναι μια ξεκάθαρη προετοιμασία της κοινής γνώμης για να επεκτείνει τη σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας σε παγκόσμιο πόλεμο».

Συμπερασματικά, το άρθρο των κινεζικών κρατικών μέσων ενημέρωσης εξήγησε ότι η τρέχουσα τροχιά του ΝΑΤΟ θα μπορούσε «να οδηγήσει σε περισσότερες διαιρέσεις και αντιπαραθέσεις παγκοσμίως, επηρεάζοντας βαθιά τις διεθνείς σχέσεις και το περιβάλλον ασφαλείας γύρω από την Κίνα».

«Όταν το ΝΑΤΟ αρχίσει να επεκτείνεται στην Ασία, όχι μόνο θα μπορούσε να επιδεινώσει τις παγκόσμιες γεωπολιτικές εντάσεις, αλλά θα μπορούσε επίσης να κλιμακώσει τις κούρσες εξοπλισμών και τις περιφερειακές συγκρούσεις», διατείνεται το άρθρο και καταλήγει: «Ο κίνδυνος πολέμου αναπόφευκτα θα αυξηθεί καθώς το ΝΑΤΟ προχωρά και επεκτείνεται παγκοσμίως, και όσοι επηρεάζονται δεν θα περιοριστούν στην Ασία».

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-TAIWAN MILITARY NEWS AGENCY
el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου