Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024

Οι Ρώσοι «ισοπέδωσαν» στρατηγικές υποδομές σε Κίεβο και Χάρκοβο.

 Οι ρωσικές πυραυλικές δυνάμεις πραγματοποίησαν σφοδρή επίθεση κατά κυβερνητικών κτιρίων, στρατιωτικών στόχων και στρατηγικών υποδομών, στο Κίεβο, στο Χάρκοβο και σε άλλες περιοχές της Ουκρανίας.

Συνολικά χρησιμοποιήθηκαν 64 drones και πύραυλοι.

Για φέτος ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη ρωσική επίθεση μετά από εκείνην στις 2 Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα 20 drones Shahed 136/131, 29 πυραύλους cruise Kh-101/555/55, 4 πυραύλους cruise Kh-22, 3 πυραύλους cruise Kalibr, 3 βαλλιστικούς πυραύλους Iskander-M και 5 πυραύλους εδάφους-αέρος S-300.

Η διοίκηση της πόλης του Κιέβου ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν τουλάχιστον 24 από τους πυραύλους cruise Kh-101/555/55 στην πόλη του Κιέβου.

Ουκρανικές πηγές ανέφεραν επιπλέον ότι οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν την πόλη του Χαρκοβο με πυραύλους εδάφους-αέρος S-300 και πυραύλους cruise Kh-22 και επιβεβαίωσαν ότι δύο από τους πυραύλους που έπληξαν την πόλη του Xάρκοβο

ήταν από τη Βόρεια Κορέα,

Επρόκειτο για τους Kn-23 (Hwasong-11).

Οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν επιπλέον υπερηχητικούς πυραύλους 3M22 Zircon στην πόλη του Κιέβου χωρίς να έχει διευκρινιστεί ποιοι ήταν οι στόχοι.

Η ουκρανική αεράμυνα ισχυρίζεται ότι κατέρριψε την πλειονότητα των πυραύλων κρουζ Kh-101/555/55 και των μη επανδρωμένων αεροσκαφών Shahed.

Αντίθετα, δεν κατέρριψαν κανέναν από τους πυραύλους κρουζ Kh-22, τους βαλλιστικούς πυραύλους Iskander-M ή τους πυραύλους εδάφους-αέρος S-300.

Είναι πιθανό οι Ρώσοι να χρησιμοποιούν κάποιους από τους πυραύλους και τα drones για να απασχολήσουν την ουκρανική αεράμυνα και εν συνεχεία ένα δεύτερο κύμα πυραύλων και drones να χτυπήσουν τους πραγματικούς στόχους.

Να σημειωθεί πως οι Ουκρανοί έπληξαν το πρωί με drones το κέντρο του Ντονέτσκ και υπάρχουν αναφορές για θύματα μεταξύ των αμάχων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου