Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024

Έκθεση: Το Ισραήλ συμφωνεί σε κατάπαυση του πυρός έξι εβδομάδων με αντάλλαγμα όλους τους ομήρους.

Το Ισραήλ υπέγραψε τη συμφωνία του για ένα σχέδιο που θα απελευθερώσει όλους τους αμάχους ομήρους με αντάλλαγμα μια δίμηνη ηρεμία στις μάχες στη Γάζα.

Η Washington Post αναφέρει ότι μια νέα συμφωνία ανταλλαγής κρατουμένων καλεί τη Χαμάς να απελευθερώσει όλους τους αμάχους ομήρους που κρατούνται στη Γάζα με αντάλλαγμα μια εκεχειρία έξι εβδομάδων.

Το Ισραήλ θα απομακρύνει επίσης στρατεύματα από τα πληθυσμιακά κέντρα της Γάζας, θα απελευθερώσει Παλαιστίνιους κρατούμενους σε αναλογία περίπου τριών Παλαιστινίων για κάθε όμηρο και θα αυξήσει σημαντικά την ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα.

Περαιτέρω παύσεις θα έβλεπαν τους αιχμάλωτους στρατιώτες να απελευθερώνονται με αντάλλαγμα πρόσθετες ισραηλινές παραχωρήσεις και για τη βάση ενός μακροπρόθεσμου σχεδίου για το μέλλον της Λωρίδας της Γάζας.

Το Ισραήλ έχει συμφωνήσει κατ' αρχήν στο σχέδιο. Το σχέδιο μεταδόθηκε από Ισραηλινούς αξιωματούχους που συμμετείχαν στην πρόσφατη σύνοδο κορυφής στο Παρίσι και παρουσιάστηκε στη Χαμάς από Αιγύπτιους μεσολαβητές. Η Χαμάς έχει αναγνωρίσει ότι έλαβε το σχέδιο, αλλά δεν έχει ακόμη παρουσιάσει επίσημη απάντηση.

Το σχέδιο είναι ένα από τα πολλά τέτοια πλαίσια που έχουν παρουσιαστεί ως πιθανές λύσεις για τη σύγκρουση και την ανάκτηση των ομήρων πρόσφατα. Μέχρι στιγμής, το Ισραήλ θεωρεί όλα αυτά τα σχέδια μόνο ως αρχικές προτάσεις, με σημαντική ανάπτυξη που απαιτείται για να μπορέσουν να εφαρμοστούν.

israelnationalnews.com

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου